back to top
2024. május 17. 04:19
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elmondta, mikor tud biztosat mondani az esélyeit illetően

Marc Márquez elmondta, mikor tud biztosat mondani az esélyeit illetően

Marc Márquez az első tesztnapot a 12. helyen zárta, alig egy másodperccel lemaradva a legjobb időt motorozó Marco Bezzecchitől. A spanyol 58 kört tett meg, ezután pedig leszögezte, hogy ez a motor még nagyon messze van az ideálistól.

„Jelenleg az az érzésem, hogy a koncepció nagyjából ugyanaz, mint Valenciában, mert szinte ugyanolyan a motor. Mindenképpen tovább kell dolgoznunk, meg kell próbálunk több információt szerezni, tizedről tizedre javulni, mert jelenleg még messze vagyunk az élmezőnytől. Természetesen mindig többet akar az ember, és mindig gyorsabb akar lenni, de a Honda tájékoztatott, hogy lépésről lépésre fogunk haladni. Tehát az előszezont majd az utolsó napon Portugáliában tudjuk csak értékelni.” – kezdi a spanyol, szavait az Autosport.com idézi.

„Ahogy mondtam, nem fogunk egyik pillanatról a másikra fejlődni, és azonnal fél másodpercet javulni az új motorral.”

Márquez természetesen kitért fizikai állapotára is:

„Számomra a legpozitívabb dolog az, hogy fizikailag nagyon jól érzem magam. Szerencsére nagyon jól megy a motorozás már, de még csak az előszezonban vagyunk, így holnap bizonyára érezni fogunk némi visszaesést, de ez teljesen normális. Nem éreztem úgy, hogy bármi is korlátozna az első tesztnapon. Egész télen ezért küzdöttem, úgy vélem, jól dolgoztam, különben most nem mondanám ezt.”