back to top
2024. május 03. 04:27
KezdőlapMotoGPÁlex Márquez még nem megy a határon, de testvérénél így is jobb...

Álex Márquez még nem megy a határon, de testvérénél így is jobb időt ért el az első tesztnapon

Álex Márquez nagyszerű formában kezdte a sepangi MotoGP tesztet, testvérét is megelőzve. Helyezése még javításra szorul, de a Ducati-újonc nagyon bizakodóan nyilatkozott az első nap után.

Álex Márquez a nap nagy részében az első tíz pozícióban volt, végül a kilencedik helyen zárta az első tesztnapot Sepangban, fél másodperccel lemaradva Marco Bezzecchi mögött, akinek idejét senki nem tudta megverni a nyitónapon.

A Ducati volt a leggyorsabb, mégis meglepetéssel indult a MotoGP első idei tesztje

A korábbi Moto2-világbajnok számára a két küzdelmes hondás év után ez mindenképp bíztató kezdet a 2023-as szezon előtt. A spanyol rendkívül pozitívan nyilatkozott. A második nap prioritása a versenytempó lesz számukra.

Őszintén szólva jobb volt, mint Valenciában. Több időnk volt gondolkodni és kicsit nyugodtabban felkészülni. Ez a nap elég pozitívan alakult.  Még mindig sok mindent kell javítani, megérteni, és nyilván új vagyok ezen a motoron, ez még csak a második nap volt. Különösen a ritmusban kell még sokat fejlődnöm, ez normális. Még mindig vannak dolgok, amiken változtatnom kell, mint például a gázadás és hogy hogyan csúsztassam, hogyan ne, de az egykörös időm elég jó, és jól érzem a motort. Ez valami nagyon jó dolog. Ez egy olyan motor, amely sok visszajelzést ad a versenyzőnek, ami nagyszerű. Még mindig a féktáv az, ahol az ezen a motoron tapasztalt versenyzők különbséget tudnak elérni, szóval még javulnom kell, és holnap egy kicsit jobban kell koncentrálnom a ritmusra, a versenytempóra. De nagyon boldog vagyok. Nem akarok túl lelkes lenni, mert ez még csak az első nap volt, de egy pozitív érzésekkel teli első napot megélni nagyon jó”mondta el élményeit Álex Márquez.

Márquez egyetértett Luca Marinivel, aki szerint a GP22-nek nincsenek igazán gyenge pontjai. A magam részéről nem igazán vannak gyenge pontok, bár még nem megyek a határon. A körömön elértem a határt, ami a 14-es kanyar volt, ahol éreztem, hogy blokkol. Ez volt az első alkalom, hogy ezzel a motorral volt némi blokkolás az elején, de a többi nagyon jól ment. Most egy kicsit össze kell hasonlítanunk az adatokat. Nem csináltunk semmit a beállításokkal, csak próbáltuk a vezetési stílusomat hozzáigazítani. Holnap lesz az a nap, amikor tesztelni fogjuk a beállításokat, hogy megpróbáljuk jobban hozzáigazítani a vezetési stílusomhoz. De ezzel a tempóval nem vagyunk rosszak, ez pozitívum a holnapi napra nézve.”