back to top
2024. május 02. 16:44
KezdőlapMotoGPEzúttal az idei Ducati volt a leggyorsabb a MotoGP kevés lehetőséget hozó...

Ezúttal az idei Ducati volt a leggyorsabb a MotoGP kevés lehetőséget hozó második tesztnapján

Jorge Martín végzett az élen a MotoGP második tesztnapján Sepangban, ám a versenyzőknek kevés lehetőségük volt az igazán gyors körökre, mert többször eleredt az eső. A Yamaha továbbra is bizakodhat, a Honda viszont ezúttal sem tudott az élmezőnyben zárni.

Lassan indult be a MotoGP sepangi tesztjének második napja, ugyanis helyi idő szerint délelőtt esett az eső. Utána aztán felszáradt a pálya, és néhány esőgumis kört követően felkerültek a slickek a motorokra. Ezután a pénteki nap leggyorsabbja, Marco Bezzecchi volt az, aki elsőként 2 perc alá ment a VR46 színeiben, és félidő felé közeledve ismét ő vezetett.

Délután 2 óra környékén azonban az új burkolattal köröző Jorge Martín 1:58.736 másodperccel állt az élre, és az olasz pilótát rajta kívül még tízen megelőzték. A Pramac motorosa 103 ezreddel volt gyorsabb az RNF Apriliát képviselő Miguel Oliveiránál, és további 42-vel a Tech3 GasGast hajtó Pol Espargarónál. Ezzel pedig ki is alakult a végeredmény, mivel nem sokkal később visszatért az eső, és onnantól kezdve nem volt lehetőség visszatenni a száraz pályára alkalmas abroncsokat. Az első nappal ellentétben tehát most egy idei Ducati zárt az élen, hiszen a VR46-tal ellentétben a Pramac a GP23-ast használja.

Fabio Quartararo ezúttal a negyedik helyen végzett, mindössze 161 ezreddel lemaradva Martín idejétől. A Yamaha világbajnoka biztató, 335,4 km/h-s végsebességet produkált, amivel csak két Ducatival szemben maradt alul. Martín és a címvédő Francesco Bagnaia egyaránt 336,4-ig jutott, ami megegyezik Enea Bastianini pénteki legjobbjával.

A tavalyi világbajnok zsinórban másodszor végzett az ötödik helyen: most 1:59.067 másodpercig jutott, ami 21 századdal lassabb az előző napi legjobbjánál. Csapattársa, Bastianini mindössze a kilencedik pozíciót foglalta el a leintéskor, ám minden bizonnyal más programon voltak például Martínékhoz képest, vagy egyszerűen másként jött ki nekik az eső.

A legnagyobb végsebességek a második napon

Ami a Hondát illeti, a japánok a második napon sem voltak ott az élmezőnyben. Ezúttal nem Marc Márquez, hanem az LCR-t erősítő Álex Rins volt a leggyorsabb a négy versenyző közül, aki 427 ezredes hátrányt szedett össze, és nyolcadikként zárt. Honfitársa ennél 287 ezreddel volt lassabb, ami a tizenharmadik pozícióra volt jó, de esetében vélhetően ennek nincs jelentősége, hiszen ugyanazon a programon aligha lett volna lassabb bármelyik márkatársánál.

A sepangi teszt második napjának végeredménye