back to top
2024. május 02. 18:44
KezdőlapMotoGPBukása után fájdalomra számít a MotoGP-teszt második napjának leggyorsabbja

Bukása után fájdalomra számít a MotoGP-teszt második napjának leggyorsabbja

Jorge Martín számára vegyes érzésekkel zárult a MotoGP második malajziai tesztnapja. A Pramac Ducati versenyzője a legjobb idő megszerzése után bukott és megsérült a keze.

A tegnapi napon Jorge Martín a negyedik helyen zárt, ami nagyszerű eredmény, de a 25 éves madridi versenyző ma 1:58.736-os idővel lepte meg a mezőnyt. Martín igyekezett kihasználni azt az időintervallumot, amikor még száraz volt a pálya.

„Nem mentem sok kört, szóval nem volt egy ideális nap. A pénteki használt gumikkal vágtam neki az első etapnak, de meglepően gyors voltam. Folyamatosan az 1:59-es körökre voltam képes.” – idézi Martín szavait a SPEEDWEEK.com.

Az ígéretes kezdés után azonban a spanyol elkövetett egy hibát, aminek kellemetlen következményei lettek:

„Az új gumiszettel nem akartam túl keményen nyomni, arra koncentráltam, hogy egyenletes köröket fussak. Ennek ellenére a 7-es kanyarban elcsúsztam egy nedves folton. A balesetben lehorzsoltam a kezem, így nem lesz könnyű a vasárnap számomra, mert vélhetően nagy fájdalmaim lesznek. Ezután az új burkolattal mentem ki a pályára, viszont nem tudtam érdemi információval szolgálni a csapatnak arról, hogy az új vagy a régi burkolat a jobb. A motor alapbeállítása jó, alig változtattunk valamit a tavalyi szezonhoz képest. Gyors vagyok anélkül, hogy agresszív lennék, ami nagyon pozitív.”