back to top
2024. május 02. 12:18
KezdőlapMotoGPRossi testvére elmondta, minek nem lesz helye a sprintfutamokon

Rossi testvére elmondta, minek nem lesz helye a sprintfutamokon

Valentino Rossi féltestvére, Luca Marini a valenciai teszt után Sepangban is bezsebelte a legjobb időt. Felkészülése elvárásai szerint alakul, most elárulta mit vár majd a 2023-as új sprintversenyektől.

Luca Marini számára a szezon előtti felkészülés eddig a tervek szerint alakul. Valencia után Sepangban is a leggyorsabb tudott lenni, így érthető módon nagyon elégedett volt a három napos gyakorlással. „Fantasztikus teszt volt.” – mondta az olasz versenyző. A VR46 csapat pilótája mindössze 0.099 másodperccel volt lassabb, mint Jorge Martín 2022-ben felállított pole pozíciós rekordja.

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

Marini nagyon elégedetten nyilatkozott a téli szünetben és Sepangban végzett munkával kapcsolatban. „Nagyon jól dolgoztunk, javítottunk a motorfékezésen, a tapadáson, a beállításokon, az első kerékkel kapcsolatos érzésen és sok más részleten.”

A Mooney VR46 versenyzője egy sprintfutam szimulációt is végig csinált, amiről meg is osztotta érzéseit.

„A tempóm jó volt, folyamatosan alacsony 1:59-es időket tudtam motorozni. Az utolsó körökben néhány fiktív előzési manővert is kipróbáltam, mert úgy gondolom, hogy a sprintversenyek nagyon kiélezettek lesznek.”

A sprintversenyen nem lesz helye taktikázásnak az olasz versenyző szerint: „A tíz kör alatt nem kell sokat gondolkodni a gumikezelésen vagy a taktikán. Minden arról szól, hogy minden kanyarban mindent bele kell adni. Biztosan kialakul majd egy nagy, talán nyolc-tíz versenyzőből álló csoport, ahol a versenyzők egymás ellen küzdenek majd. Talán még a gyengébb motorokkal rendelkező pilóták is az élre kerülhetnek a lágy gumival.”

Marini megkapta jól megérdemelt jutalmát is a teszt végén a csapattól: