2024. március 28. 23:52
KezdőlapMotoGPIsmét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt,...

Ismét a Ducati az élen, Rossi versenyzője a teszt legjobb idejével zárt, a Honda szenved

Az olasz márkák a malajziai teszt harmadik napján is domináltak. A napot Luca Marini zárta a legjobb idővel, Pecco Bagnaiával és Maverick Viñalesszel szorosan a nyomában.

Az éjszakai eső miatt a MotoGP hivatalos sepangi tesztjének harmadik és egyben utolsó napján is lassan indult a program, de számos versenyző képes volt megjavítani a tegnapi legjobb idejét, köztük a szombati éllovas Jorge Martín, a pénteki meglepetésember Marco Bezzecchi, valamint az Aprilia ásza, Aleix Espargaró is.

Marc Márquez ma két motorral vágott neki a tesztnek, melyek kívülről elég hasonlónak tűntek, de mindkét gép más alkatrészekkel volt felszerelve. Fontos megjegyezni, hogy az a motor, melyet a spanyol „kísérleti gépként” emlegetett a napokban, nem szerepelt azok között, melyekkel ma Márquez szerepelt.

Az Aprilia mindkét sztárja, Aleix Espargaró és Maverick Viñales is a 2023-as aero-csomagot tesztelte a nap folyamán.  Úgy tűnik, hogy az Aprilia ígéretes lépést tett előre az új csomaggal, hiszen az RNF csapat versenyzői, Raúl Fernández és Miguel Oliveira befért az első 10-be a teszt kezdetén.

Délután 3 órára azonban minden a feje tetejére állt. Márquez visszaesett a hatodik helyre, lemaradása 0,462 másodperc. Az első öt helyen csak a Ducati és az Aprilia versenyzői álltak. Fabio Quartararo a 13. helyre esett vissza a Yamahával, de a nagy hőségben sem ő, sem más versenyző nem próbálkozott gyorskörrel, inkább visszavonultak egy rövid szünetre a bokszba.

Míg Pol Espargaró már kipréselt néhány gyors kört a GASGAS-ból, a Red Bull KTM ásza, Brad Binder és Jack Miller folytatták a tesztelést, de továbbra is csak a 21 és 24. helyen álltak.

Maverick Viñales aztán 16:30-kor az élre állt, miközben a pálya felett sötét felhők kezdtek gyülekezni, elsősége azonban nem tartott sokáig, érkezett Luca Marini és Pecco Bagnaia, akik azonnal a harmadik helyre utasították a spanyolt.

A tesztnap utolsó etapjára fordulva nem történt érdemi változás. A Ducati erejét szemlélteti, hogy a harmadik nap első öt helyezettje közül négy versenyző egy-egy Desmosedici nyergében ül, csak Maverick Viñales töri meg a sort az Apriliával a harmadik helyen. A Honda továbbra is szenved, Marc Márquez mindössze a 10. időt szerezte meg, akit öccse több mint három tizeddel előzött meg.

A teszt végeredménye: