2024. április 28. 09:27
KezdőlapMotoGPA MotoGP világbajnoka nem tartja igazán fontosnak az egyik leginkább figyelt adatot

A MotoGP világbajnoka nem tartja igazán fontosnak az egyik leginkább figyelt adatot

A MotoGP világbajnoka, Pecco Bagnaia biztos benne, hogy a Ducati GP23-as gépe erősebb és teljesebb csomagot kínál majd, mint az előző évben használt motor.

Pecco Bagnaia a Ducatival 17 pontos előnnyel nyerte a 2022-es világbajnokságot a Yamaha sztárja, Fabio Quartararo előtt. Az olasz 20 versenyből tíz alkalommal állt dobogón, melyből hét szereplés győzelemmel zárult.

A 2023-as szezon első erőpróbájára péntektől vasárnapig Malajziában került sor. Luca Marini a tavalyi Ducati GP22-essel 1:57.889-es idővel robbantott, Bagnaia pedig a második helyen végzett az új motorral, 0.080 másodperccel lemaradva.

„A 2021-es szezon utolsó tesztjén, Jerezben úgy tűnt, hogy az új motor hihetetlenül jó. Aztán eljöttünk Sepangba, és valami nem stimmelt. Végül munkánk kifizetődött, felesleges részletezni, mindenki ismeri a történetet. Idén már az első teszt óta remekül érzem magam a motoron. Azt kell mondjam, tanultunk a hibáinkból.” – idézi az olasz versenyző szavait a SPEEDWEEK.com.

Hiába a remek kezdés, a MotoGP címvédője szerint van egy gyenge pontja a Ducatinak

Bagnaia produkálta a legnagyobb végsebességet a teszten 337,5 km/órával, amely magasabb, mint a tavalyi motoré, de az olasz szerint nem ez a legfontosabb tényező:

„Nem mintha a legnagyobb végsebességre lenne szükségem, de segít. Fontos, hogy ne menjen a kezelhetőség rovására. A tavalyi motor sem volt lassú, de az új fejlesztésű gép nagyobb végsebességre képes. Most arra törekszünk, hogy a kigyorsításokon is legalább olyan jók legyünk, mint tavaly, vagy annál is jobbak. Az új motoron néhány alkatrész más, és a motor egyensúlyát is megváltoztattuk. Tavaly nagyon sokat csúszkáltam nedves pályán, most azonban ezt is sikerült kiküszöbölni.”

Természetesen Bastianini is elmondta tapasztalatait az új versenygéppel kapcsolatban:

„Igen, az új motor gyors, de számomra jelenleg nehéz ezt a sebességet hozni, és kellő gyorsasággal kijönni a kanyarból. Egyelőre nem igazán érzem biztosnak a motor hátsó részét.”