2024. április 24. 09:04
KezdőlapMotoGPTiger Woodsot győzheti le a MotoGP világbajnoka a rangos elismerésért

Tiger Woodsot győzheti le a MotoGP világbajnoka a rangos elismerésért

Francesco Bagnaiát egy igen rangos díjra jelölték 2022-es teljesítménye után. A világbajnok Tiger Woods ellen száll harcba a Laureus World Sports Awards „Az év visszatérése” díjáért.

Francesco Bagnaia Olaszország egyértelmű hőse volt 2022-ben. Számos elismerésben és díjban részesült, de ezúttal az egyik legrangosabb sportelismerésért száll harcba.

Bagnaia Collare d’Oro díjjal gazdagodott

Az olasz versenyzőnek a golfszupersztár Tiger Woods ellen kell megküzdenie a tavalyi elképesztő visszatéréséért járó díjért.

Bagnaia a 2022-es szezonban 91 pontos hátrányból nyerte el a koronát a regnáló bajnok Fabio Quartararóval szemben, az utolsó hétvégén megszerezve első MotoGP-címét. Sokat hibázott a szezon során, ötször bukott, de a fordulat a MotoGP történetének legnagyobbja volt.

A jelöltek a díjra a következők:
  • Francesco Bagnaia (MotoGP)
  • Tiger Woods (golf)
  • Christian Eriksen (labdarúgás)
  • Jakob Ingebrigtsen (atlétika)
  • Klay Thompson (kosárlabda)
  • Annemiek van Vleuten (kerékpározás)

„Tavaly láttam az elismerést, amelyet Valentino Rossi Laureus Sporikon címként kapott, és ma már az egyik legrangosabb nemzetközi sportdíjra való jelölés is nagy büszkeséggel tölt el.” mondta Bagnaia.

Giacomo Agostini, a MotoGP legendája is nyilatkozott a jelölés után: „Sok éven át az egyetlen név, amelyet Olaszországban a MotoGP-vel társítottunk, Valentino Rossi, az időtlen bajnok volt. Tavaly, amikor a Laureus díjátadó ünnepségen sportikonként tüntették ki, nagyszerű volt látni, hogy sportágunkat világszerte elismerik. Idén az általam legjobban szeretett sportág ismét reflektorfénybe került Francesco Bagnaia révén, akit a „Laureus Az év visszatérése ” kategóriában jelöltek. Francesco valóban nevet szerzett magának a motorsportban. Az, hogy Valentino Rossi a vezetője és mentora volt, jót tett neki, erősítette a jellemét. Ezt mutatta meg az elmúlt szezonban az elszántságával, amikor ledolgozta azt a 91 pontos hátrányt, ami Fabio Quartararótól választotta el. Soha senki nem volt még képes ilyen nagy különbséget behozni. A szezon utolsó nagydíján hihetetlen teljesítményt hajtott végre, amiért megérdemli, hogy megünnepeljük.”