2024. április 19. 16:25
KezdőlapMotoGPPedrosa elmondta, szerinte kinek kedvezhet a MotoGP nagy újítása

Pedrosa elmondta, szerinte kinek kedvezhet a MotoGP nagy újítása

Dani Pedrosa továbbra is aktívan dolgozik a KTM bokszában. Az osztrákok pontosan tudják, hogy ő az RC16 fejlesztésének egyik alappillére, ezért a spanyol pilótába vetett bizalmuk feltétel nélküli. A sepangi teszten mindent beleadott, és bár a jeladója nem működött, Pedrosa körideje a legjobbak között volt.

Néhány nappal később a gyári és a szatellit csapatok versenyzői is megerősítették azokat a pozitív visszajelzéseket, melyeket Pedrosa közölt a motorral kapcsolatban. A spanyol a DAZN-nek adott interjújában nemrég úgy nyilatkozott, hogy jelenleg igyekeznek alkalmazkodni a csapaton belüli változásokhoz.

„Új technikusok, új ötletek vannak, plusz itt van Jack Miller, aki még mindig alkalmazkodik a motorhoz. A másik oldalon pedig ott van Binder, aki egy kicsit próbál idomulni az újításokhoz, hogy lássa, illeszkednek-e az ő vezetési stílusához.”

„A csapat különböző alternatívákat próbál ki, hogy lássák, tudnak-e előrelépni, vagy nem. A referenciák tekintetében nem sokat változtak a dolgok: abból, amit láttunk, úgy tűnik, hogy a Ducati nagyon erős, ahogyan az Aprilia is. Talán egy kicsit vannak csak elmaradva egymástól, de majd kiderül.”

A KTM gyári csapata emeli a tétet 2023-ban

A Castellar del Vallés-i versenyző egy másik, a paddockban vitatott kérdésre is kitért: a sprintversenyekre.

„Az olyan embereknek, mint Marc Márquez vagy Jorge Martín, akik nagyon robbanékonyak, úgy gondolom, hogy ez a formátum megfelelhet. Más versenyzők számára azonban, akik a hosszabb távú versenyekhez vannak szokva, biztos vagyok benne, hogy egy kicsit nehezebb lesz alkalmazkodni. Most meg kell próbálnunk úgy alakítani az edzéseket, hogy egy kicsit robbanékonyabbak legyünk. A jerezi indulásra sokkal specifikusabban készülök, hiszen ezek rövidebb edzések, de sokkal intenzívebbek, mint a tesztek, amiket teljesítettem. Meg kell próbálnom egy kicsit jobban felkészülni, hogy gyorsan regenerálódjak az edzések között, mert garantáltan igénybe fogja venni a testemet. Aztán ott van a mentális aspektus is. Amikor versenyzel, egy kicsit agresszívebb dinamikában vagy, amikor pedig nem, akkor egy kicsit nyugodtabb helyzetben. Azt hiszem, ez a kettő közül a nehezebb.”