2024. április 25. 07:18
KezdőlapMotoGPA KTM gyári csapata emeli a tétet 2023-ban

A KTM gyári csapata emeli a tétet 2023-ban

A KTM gyári csapata Millerrel kiegészülve keményebb kihívások elé néz, hiszen az eredményeknek érkeznie kell. Pit Beirer beszélt a csapatfelállásról.

Jack Miller 4, míg Brad Binder 2 MotoGP győzelemmel rendelkezik. Az idei esztendőben cél a győzelmek számának növelése mindkét versenyző esetében. Pit Beirer, a KTM motorsport-igazgatója beszélt arról, hogy mit vár 2 versenyzőjétől a 2023-as szezonban.

„Az idő csak úgy repül. Őrület, hogy már a hetedik szezonban járunk.” – mondta Beirer. „A hat év elképesztő volt, ahogy felépítettük ezt a projektet. Most már nem az az idő van, amikor azt mondhatjuk, hogy mi vagyunk a legfiatalabbak! Nem, mi már tapasztaltak vagyunk. Most a nyomás növekszik. Tehát eredményeket kell szállítanunk. Nem elég, ha csak ott vagyunk. Nem, eredményekre van szükségünk. Nagy a nyomás.”

Jack Miller Ducatis pályafutása után csatlakozik a KTM alakulatához, a német szakember egyértelműen megbízik választottjukban.

„Ő egy nagyon különleges karakter.” mondta Beirer. „Számára ez a hazatérés. De ez nem elég. A MotoGP legfelső szintjéről beszélünk.  Ő egy kiemelkedő versenyző. Brad és Jack különbözőek, de egy dologban hasonlítanak – nagyon keményen hajtanak. Jack pozitív, harcos szellemet hoz a csapatba. Ezek a fiúk jól illenek egymáshoz. Most be kell bizonyítanunk, hogy stabilan ott tudunk lenni az élen. Bradnek olyan társakra van szüksége, akik nem adják fel, akik egy nehéz napból is kicsikarnak valamit.”

Binder kilenc éve a KTM család tagja – az elmúlt szezonban háromszor állt dobogóra.

„Fantasztikus személyiség és barát. Amikor új szerződésekről beszéltünk, mindig egyértelmű volt, hogy maradni akar, és mi is azt akartuk, hogy velünk maradjon. Ő egy álmodozó kisgyerek volt Dél-Afrikából, és most a legjobb gyári versenyzőnk a MotoGP osztályban. Nagyon jó szellemiséget hoz a csapatba. Ő egy harcos. A nehéz pillanatokban nem azt mondja, hogy ‘a dolgok nehezek’. Amikor a csapat küszködik, vagy én küzdök, azt mondja ‘ne aggódj, főnök! Elkötelezett és bizalommal teli versenyzőkre van szükségünk. A legjobb gépet fogjuk szállítani. Ezt a bizalmat érezzük tőle.”

A KTM számára nem csak a főállású versenyzők, de a tesztversenyzők is fontosak. Dani Pedrosához és Mika Kallióhoz egy újabb tesztpilóta csatlakozott, hogy segítse a gyári csapat munkáját.

Új versenyzőt szerződtetett a KTM gyári csapata