2024. március 28. 12:17
KezdőlapMoto2Megvan a Yamaha új kiszemeltje a jövő évi MotoGP-szezonra?

Megvan a Yamaha új kiszemeltje a jövő évi MotoGP-szezonra?

A 2023-as Moto2-es világbajnokságban Alonso Lópezt tartják a világbajnoki cím egyik legnagyobb várományosának. Pletykák szerint a Yamaha máris felfigyelt a feltörekvő spanyol tehetségre, és 2024-től helyet is biztosítanának számára a királykategóriában.

Alonso López kétségtelenül az elmúlt szezon felfedezettje volt: A 2022-es szezonnyitót azonban még otthon, a tévé előtt élvezhette csak, majd Le Mans után lehetőséget kapott Luca Boscoscuro csapatától. A 21 éves spanyol versenyző a legjobb újonc címmel hálálta meg a belé vetett bizalmat a középső kategóriában.

Nem csoda tehát, hogy a MotoGP-gyártók érdeklődést mutatnak a Moto2-es versenyző iránt. Az Autosport.com munkatársai most arról számolnak be: a Yamaha versenyfőnöke, Lin Jarvis már a 2022-es világbajnokság valenciai döntőjén találkozott Lópezzel, hogy a közeljövőben történő MotoGP-s feljutás lehetőségéről beszéljen vele.

A SPEEDWEEK.com kérdésére Jarvis a következőket mondta: „Ő egy kedves srác és egy jó versenyző. Érdeklődéssel figyeljük a fejlődését. Ennyi az egész.”

Emlékeztetőül, a Yamaha gyári csapatában a 23 éves Fabio Quartararo, 2021 világbajnoka 2024 végéig szóló szerződéssel rendelkezik. Franco Morbidelli viszont a csalódást keltő 2022-es szezon után bajban lehet, mivel szerződése az idei szezonban lejár. Az, hogy meghosszabbítják-e az együttműködést, valószínűleg Valentino Rossi pártfogoltjának eredményeitől függ majd.

Ideális esetben azonban a Yamaha 2024-től ismét egy ügyfélcsapatot szeretne, és így összesen négy versenyzőt indítana a mezőnyben, jó eséllyel López a szatellitalakulatban kapna helyet.

„Mindannyian tudjuk, hogyan működik ez a világ. Az én feladatom az is, hogy ismerjem az alternatívákat, amelyeket a piac kínál. Ez vonatkozik a versenyzőkre, a mérnökökre és így tovább, a versenyzők esetében pedig úgy gondolom, hogy jó képet tudok alkotni a rendelkezésre álló lehetőségekről.”

Nem szabad megfeledkezni róla: Toprak Razgatlıoğlu, a 2021-es Superbike-világbajnok egy ideje már szerepel a Yamaha jelöltjeinek listáján.