2024. április 19. 20:16
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda megtalálta a megoldást a Ducati ellen?

A Repsol Honda megtalálta a megoldást a Ducati ellen?

A Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig beszélt az új együttműködésekről, amelyekkel a Honda felzárkózhat a Ducatira.

A héten a Marc Márquezzel és Joan Mirrel tartott hivatalos csapatbemutatón Alberto Puig világossá tette, hogy a Repsol Honda célja az, hogy mindkét versenyzője alá versenyképes motort tegyen, mellyel képesek lehetnek győzni a királykategóriában. A csapatfőnök ugyanakkor azt is elismerte, hogy tetemes hátrányban vannak a többi gyártóhoz képest.

A 2022-es szezonban egyértelműen a Ducati volt az etalon, tizenkét győzelemmel, összesen 32 dobogós helyezéssel és 16 pole pozícióval.

Puig így nyilatkozott a legnagyobb konkurenciát jelentő gyártóval kapcsolatban a SPEEDWEEK.com-nak: „Erről a versenyzőket kellene megkérdezni, mert én csak kívülről látom, de szerintem jelenleg egyértelmű a különbség a Ducati javára. Rengeteg potenciáljuk van egy gyors körön, nekünk ott kell javulnunk. Tavaly láttuk, hogy az edzéseken nagyobb volt a különbség, mint a versenyen. Igyekszünk napról napra fejlődni.”

Bemutatkozott a gyári Honda, ezzel a motorral térne vissza a csúcsra Marc Márquez (kép)

A lemaradás csökkentése érdekében a Honda az új technikai vezetőt szerződtetett, Ken Kawauchi személyében, illetve új partnerekkel is bővült a csapat.

„A csapat szempontjából egy kicsit megváltoztattuk a munkamódszerünk dinamikáját, de technikai szempontból is, mondjuk úgy, nyitottak vagyunk az új lehetőségekre az új partnerekkel, akiknek nagy tapasztalatuk van a szakmában, mint például az Akrapovic és a Kalex.”

A Repsol Honda csapatfőnöke ugyanakkor hangsúlyozta: „Természetesen a Honda ragaszkodik saját rendszeréhez, de nyitottak vagyunk arra, hogy meghallgassuk és kipróbáljuk az új koncepciókat a motor fejlesztése érdekében.”