2024. április 27. 13:26
KezdőlapWheelieLorenzo „kiállhatatlannak” tartotta Rossit, amikor csapattársak voltak

Lorenzo „kiállhatatlannak” tartotta Rossit, amikor csapattársak voltak

Jorge Lorenzo a La Roca című spanyol tévéműsorban beszélt a MotoGP utáni életéről, illetve megjegyezte, hogy versenyzői múltját sosem fogja elfelejteni.

Jorge Lorenzo több spanyol városba is ellátogatott, hogy részt vegyen különböző média- és sporteseményeken. A 2023-as szezonban újabb lépést tesz versenyzői karrierjében, miután 2019-ben visszavonult a MotoGP-től. A mallorcai a Porsche Super Cupban fog versenyezni a Huber Racing csapat színeiben, de természetesen nem szabad elmenni királykategóriás sikerei mellett sem.

Forma-1-es hétvégéken fog versenyezni Jorge Lorenzo

18 szezon után úgy döntött, hogy visszavonul, tekintettel a Hondánál nyújtott eredménytelenségére és a folyamatos sérüléseire. A La Roca című műsorban az egykori MotoGP-pilóta újra megerősítette, hogy a nehéz és feszült évek után azért vonult vissza, hogy nyugodtan élvezze az életet. Korábban a világ egyik sarkából a másikba utazott, hogy nagydíjakon vegyen részt, manapság pedig szabadidős vagy szakmai elfoglaltságai miatt utazgat.

„Most többet utazom, mint amikor még versenyeztem. Szeretek utazni és új helyeket felfedezni. Amikor versenyeztem, a repülőtérről a pályára mentem, és három napig ott maradtam. Most, amikor utazom, akkor utazom. Két hétig maradok az adott helyen, hogy a lehető legjobban felfedezzem azt.”

„Hiányoznak azonban azok az érzések, amelyeket csak egy győzelem és egy verseny adhat, a várakozás adrenalinlökete, a lámpák kialvása előtti pillanatok, a határon való előzés érzése.”

„A legjobban természetesen a győzelem hiányzik. Hiszem, hogy az ember genetikailag versenyszellemmel születik. Az iskolában mindig kitaláltam játékokat, melyeket közösen játszottunk a barátaimmal, és igyekeztem legyőzni őket.”

Kétkedő tanár, kaland a rendőrökkel – 20 dolog, amit kevesen tudnak a születésnapos Rossiról

Mióta Jorge Lorenzo és Valentino Rossi elhagyta a MotoGP-t, úgy tűnik, egy másik korszak köszöntött be.

„Különböző típusú versenyzők vannak: olyanok, akik szimpatikusabbak és mindenkivel jól kijönnek, és olyanok, akik inkább a csapatcentrikusak. Néha nagy hibákat követtem el, de jobb híján mindig kimondtam, amit gondoltam. Másrészt nem volt könnyű ennyi éven át osztozni a bokszban egy olyan ‘kiállhatatlan’ figurával, mint Valentino Rossi… Ő tudta, hogyan kell a kamerák előtt kedvesen viselkedni, én nem.”