2024. március 28. 12:35
KezdőlapMotoGPLorenzo szerint Rossit saját fegyvere győzte le 2015-ben

Lorenzo szerint Rossit saját fegyvere győzte le 2015-ben

Jorge Lorenzo úgy véli, hogy Valentino Rossi híres pszichológiai trükkjei visszafelé sültek el a 2015-ös év végén, mert a legenda már nem érezte magát erősnek és nem volt hite.

A Yamaha versenyzői, Jorge Lorenzo és Valentino Rossi éppen a bajnoki címért harcoltak, amikor az olasz ellentmondásos módon azzal vádolta Marc Márquezt, hogy aktívan próbált Lorenzónak segíteni. Rossit megbüntették a Márquezzel történt incidens miatt Sepangban, így elbukta tizedik világbajnoki címét, mely csak még jobban szította a viszályt az érintettek között.

Lorenzo a Marc Márquez: ALL IN című dokumentumsorozatban így emlékszik vissza:

„Rossi és Márquez kapcsolata megváltozott. Néztem, mi történik közöttük, és dörzsöltem a tenyerem, mert úgy gondoltam, hogy ez a csata előnyömre válhat, és úgy is lett. Márquez elkönyvelte, hogy Rossi szándékosan tette, amit tett.”

Rossi a 2015-ös malajziai futamot megelőző sajtótájékoztatón azzal vádolta Márquezt, hogy összeesküvést sző ellene, és azon van, hogy semmiképpen ne sikerüljön neki a tizedik világbajnoki cím.

Marc Márquez bevallotta, nem volt hajlandó megkockáztatni Rossi vb-címét

Lorenzo felidézte Rossi vádjait: „Ha erős vagy, és tudod, hogy minden futamot meg fogsz nyerni, akkor nem beszélsz ilyen dolgokról. Marcot már nem érdekelte annyira a győzelem. Őt csak az érdekelte, hogy minden kanyarban megelőzze Valentinót.”

Márquez hozzátette: „Lorenzónak igaza van. Ha gyors vagy, akkor semmi sem zavar ebben, és nincs időd ostobaságokra. Ha nem vagy gyors, alacsonyabb rendűnek érzed magad, és úgy látod, hogy veszíteni fogsz, akkor áthárítod másra a problémát.”

Márquez a dokumentumsorozatban elismeri, hogy 2015 utolsó futamán úgy döntött, nem kockáztat a futamgyőzelem érdekében, mert nem akarta Rossit a világbajnoki címhez segíteni.

Pedrosa sem osztotta Rossi véleményét: „Valentino olyan versenyző, aki szereti a csatákat. Nem értettem egyet azzal, hogy azt mondta, Marc megpróbálta segíteni Lorenzót Ausztráliában. Nem tudtam hova tenni a dolgot.”