2024. március 29. 06:53
KezdőlapMotoGPJoan Mir sem menekülhet ─ Marc Márquez feltett szándéka, hogy lehetetlenné tegye...

Joan Mir sem menekülhet ─ Marc Márquez feltett szándéka, hogy lehetetlenné tegye az életét

Marc Márquez az elmúlt évek alatt egyik csapattársát sem kímélte, legnagyobb áldozata talán Dani Pedrosa volt. Joan Mir még nem tudja, mi vár rá a boksz másik oldalán.

Marc Márquez 2013-ban csatlakozott a MotoGP mezőnyéhez, Pedrosa csapattársa volt a Repsol Hondánál akkor, és újoncként lett világbajnok abban az évben. A két versenyző hat szezont töltött egy garázsban, amely alatt Márquez öt bajnoki címet nyert.

Az ALL IN című dokumentum-sorozatban Márquez részletesen mesélt arról az időszakról:

„Dani és én, most már remekül kijövünk egymással, és ő egy csodálatos ember, de 2013-ban és 2014-ben volt feszültség. Ő volt a király, a No1, és az emberek figyeltek arra, amit a bokszban mondott. Mindenki várt tőle valamit. A csapat rá összpontosított, majd a semmiből jöttem én és robbantottam.”

Pedrosa osztja korábbi csapattársa véleményét: „Azokban az években nagy volt a feszültség, mert ugyanazért küzdöttünk. Tudott a potenciálomról, de nem adott teret, hogy szárnyalhassak. Nagyon versenyképes, mindig is az volt, ez az egyik nagy erőssége.”

Márquez elismerte, hogy a versenyképessége odáig fajult, hogy szándékosan megpróbálta tönkretenni Pedrosa motorját hamis vélemények terjesztésével.

Lorenzóval állította párhuzamba új világbajnok versenyzőjüket a gyári Honda főnöke

Joan Mir sem menekülhet

„Akkoriban remek motorunk volt, és minden jól működött. Szóval ha egy alkatrész bevált neki, akkor az nyilván nem tetszett nekem, és le akartam csapni rá. Nem akartam, hogy az övé legyen. Ez az a fajta trükk, amit mindenki csinál, de az emberek nem beszélnek róla.”

„2015, 2016 után lenyugodtak a kedélyek, és jó, normális, csapattársi kapcsolatunk volt. Egy idő után szerintem megtanulod elfogadni a helyzetet, nem igaz? Biztos vagyok benne, hogy ez előbb-utóbb velem is megtörténik.”

Pedrosa így emlékszik vissza: „Annak ellenére, hogy mennyire versengtünk egymással, végül remekül kijöttünk.”

„Soha nem voltam egy kedves csapattárs” – mondta Márquez olyan szavakkal, amelyek talán megijeszthetik Mirt.

„Ha csak teheted, lehetetlenné kell tenned a csapattársad életét.”