2024. április 19. 23:47
KezdőlapMotoGPA Forma-1 és a MotoGP vezetői együtt ellenőrzik a munkálatokat

A Forma-1 és a MotoGP vezetői együtt ellenőrzik a munkálatokat

Carmelo Ezpeleta, a Dorna vezérigazgatója Stafano Domenicalival, az F1 vezérigazgatójával a hétvégén együtt látogatott Katarba, hogy tájékozódjanak a Losail Circuit pályán zajló átalakításokról.

A 2004-ben megnyitott pálya az idei évben kivételesen nem a MotoGP szezonnyitójának ad otthont annak érdekében, hogy a versenypályán és a környező létesítményeken végzett fejlesztések befejeződhessenek.

A MotoGP és az F1 képviselői előtt tartott tájékoztatón, amelyen a Dorna sportigazgatója, Carlos Ezpeleta és a MotoGP új biztonsági felelőse, Tomé Alfonso is részt vett, többek között megerősítették az új pályafelület, szegélyek és vízelvezető rendszer építését, továbbfejlesztett biztonsági korlátokat, pályavilágítást és biztonsági berendezéseket. Ezeken felül új infrastrukturális hálózatokat hoznak létre, építenek 3 új alagutat, új belső utakat és parkolókat, illetve burkolati munkákat is végeznek.

A munkálatoknak –  amelyek a feltételezések szerint a versenyirányító épület és a rajt/célvonal áthelyezését is magukban foglalják a célegyenes elejére –  az október 6-8-i katari F1-es hétvégére kell elkészülniük. A MotoGP egyetlen éjszakai futamára a versenyszezon utolsó előtti fordulójaként, november 17-től 19-ig kerül sor.

Az átépítési munkálatok miatt a MotoGP idei nyitóversenyét március 24-26. között Portimãóban rendezik meg.

Hivatalos: Portugáliában kezdődik a 2023-as szezon