2024. április 19. 05:48
KezdőlapWheelieRossi ismét gyorsasági motorral gurult az aszfaltcsíkra

Rossi ismét gyorsasági motorral gurult az aszfaltcsíkra

Valentino Rossi nem tudja elengedni a kétkerekűek világát, Portimão után ismét gyorsasági motoron száguldozott, természetesen a VR46 Akadémia versenyzőinek társaságában. 

Januárban Portimãóban ült gyorsasági motorra Valentino Rossi, ezúttal hazai terepen, Misanóban hajtotta meg R1-esét.  A „Doktor” Francesco Bagnaia, Franco Morbidelli, Luca Marini, Marco Bezzecchi, Andrea Migno és Celestino Vietti társaságában látogatott el az olasz aszfaltcsíkra, hogy tovább folytassák a felkészülést a rövidesen kezdődő MotoGP szezonra.

Rossi újra motorra ült, és a fiatal magyar versenyzővel is találkozott (videó, kép)

Bagnaia, Morbidelli, Marini és Bezzecchi a MotoGP tesztelési szabályainak való megfelelés érdekében széria Superbike-okat használnak az edzésre. A királykategória pilótái a március 11-12-én Portimãóban megrendezésre kerülő utolsó előszezoni teszten ülhetnek vissza versenymotorjaikra, hogy tökéletesítsék azokat a 2023-as idényre.

A baráti kör, amikor lehet, együtt tölti az időt. A közelmúltban Valentino Rossi MotoRanchén is megfordultak, hogy flat track tudásukat csiszolgassák, ami nem mellesleg egy tökéletes felkészülési forma az embert próbáló motoros szezonra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Valentino Rossi (@valeyellow46) által megosztott bejegyzés

 A kilencszeres világbajnok és tanítványai nem csak két keréken tréningeznek együtt, a közelmúltban a gokartpályán is megcsillantották tehetségüket.

Valentino Rossi továbbra is aktívan versenyez, igaz nem két keréken, hanem sportautóban. Számára a versenyszezon megkezdődött már, hiszen Dubajban és Bathurstban is rajthoz állt januárban és februárban. Előbbi helyszínen a dobogóra is felállhatott.

Baleset és komoly büntetés is hátráltatta Rossit, de így is dobogóval kezdte az évet