2024. március 28. 10:53
KezdőlapMotoGPAz Aprilia versenyzője elárulta, mi volt az első gondolata a portimãói nyitóhétvégéről

Az Aprilia versenyzője elárulta, mi volt az első gondolata a portimãói nyitóhétvégéről

Miguel Oliveira számára a MotoGP 2023-as szezonja hazai pályán kezdődik. A portugál versenyző az idei évi célkitűzéseiről beszélt.

Miguel Oliveira, miután a gyári csapatban nem maradt helye, úgy döntött, hogy elhagyja a KTM kötelékét. A 2023-as szezont az RNF Aprilia csapatával kezdi meg, akik a Yamahát lecserélve az olasz márka motorjával állnak rajthoz idén, mégpedig RS-GP 2022-es gépekkel.

Oliveira számára az idei lesz az ötödik MotoGP-szezon, az első, amelyet nem KTM-en teljesít. A portugál pilóta 5 királykategóriás győzelemmel és összesen 7 dobogós hellyel rendelkezik. Tisztában van azzal, hogy Razali alakulatánál kihívásokat rejt a szezon, de bízik az RS-GP-ben rejlő lehetőségekben.

Az Aprilia újonca elmondta, hogy mit vár új alakulatától

„Eddig nagyon pozitív teszteken vagyunk túl. Mindig találtunk valamit, amin dolgozhatunk a fejlődés érdekében. A motoron sikerült egy kicsit jobban ‘Aprilia-versenyzővé’ válnom, ami szintén fontos. Azt is sikerült elérnem, hogy a csapat egy kicsit jobban megismerje a vezetési stílusomat, és mindenekelőtt, hogy mindannyian egy kicsit jobban megismerjük egymást. Volt egy napunk Valenciában, de az nagyon rövidnek bizonyult. Az elmúlt néhány nap Sepangban lehetővé tette, hogy képet kapjunk arról, hogyan tudunk csapatként összességében fejlődni.” – nyilatkozta a tesztek után.

A portugál pilóta az gondolja, hogy az Apriliával alkotott párosuk sikereket hordoz magában. „Nyilvánvalóan ez volt a váltás előfeltétele is. Azt hiszem az Aprilia is látott bennem egy olyan versenyzőt, aki nagyon jól illeszkedne a motorjuk stílusához. Elméletileg tehát mindenünk megvan ahhoz, hogy jó szezont tudjunk teljesíteni, bár még mindig van min dolgoznunk. Mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy ez a páros a megérdemelt eredményeket hozza”.

Portugálként nagyon örül annak, hogy országában rendezik a MotoGP nyitóhétvégéjét: „Portugália számára hatalmas kiváltság, hogy Portimão ad otthont a nyitófutamnak. Úgy gondolom, hogy a létesítmények, maga a pálya és a 2023-as szezonra tervezett új formátum miatt nagyon jó egy egy olyan helyen kezdeni, mint Portimão. Mint országnak, nagy előny, hogy egy ilyen fontos futamot Portugáliában rendezhetünk, mert az hírnevet hoz. Számomra, mint az egyetlen portugál versenyző számára természetesen hatalmas büszkeség, hogy a portugál közönség előtt versenyezhetek”.

2020-ban sikerült hazai közönsége előtt futamot nyerni, de tisztában van azzal, hogy az Aprilával, az első versenyen ez szinte lehetetlen. „Az első dolog, amire gondoltam, amikor meghallottam, hogy a bajnokság Portugáliában kezdődik, természetesen az volt, hogy megnyerjem azt a futamot, de azt hiszem, ez elég nagy kihívás lesz. Sok mindenen kell még dolgozni, de természetesen mindent beleadok majd”.

A beszélgetés során szóba került Marc Márquez is, akivel a portugál szerint számolni kell az idei szezonban. „Marc érdekes teszteket teljesített. Rengeteg motort tesztelt, így nem hiszem, hogy minden simán ment neki, de technikailag és fizikailag nagyon jó versenyző. Nagyon erős pilóta. És mivel ő Marc Márquez, mindig, minden körülmények között számolni kell vele”.

Miguel Oliveira a napokban együttműködési megállapodást kötött az Estrella Galicia 0.0-val, amellyel pályafutását a motoros világbajnokságban kezdte.  A portugál versenyző az Estrella Galicia 0.0 támogatását élvezi az idei szezonban, ami egy kölcsönös kapcsolat, hiszen a pilóta támogatni fogja a sörgyártó céget a portugáliai fejlesztésekben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MiguelOliveira88 (@88migueloliveira) által megosztott bejegyzés

 „Számomra megtiszteltetés, hogy újra az Estrella Galicia 0.0-val versenyezhetek. Több mint visszatérés a múltba, ez olyan, mintha egy olyan barátomhoz térnék vissza, akivel azonosulni tudok, és akivel egy nagyszerű múltunk van. Ez nem egy hosszú történet, de nagyon fontos mérföldkő volt a sportkarrieremben, hiszen 2012-ben velük indultam a világbajnokságon. Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek az Estrella Galicia 0.0 családba, és remélem, idén is lesz okunk az ünneplésre”mondta Oliveira.