2024. március 28. 17:53
KezdőlapMotoGPMarc Márquez már nem a régi, de egyvalami nem változott

Marc Márquez már nem a régi, de egyvalami nem változott

Marc Márquez elmondta, hogy a színfalak mögötti megbeszéléseken is megfogalmazódtak a Honda fejlesztésére vonatkozó követelései.

Marc Márquez és versenytársai számára már csak napok vannak hátra a szezon előtti portugál tesztig, ami a spanyol versenyzőnek az utolsó lehetősége arra, hogy felmérje, mire képes a gépe a március 26-án ugyanitt megrendezésre kerülő szezonnyitó futam előtt.

A Honda egy katasztrofális 2022-es szezonon van túl, és hatalmas nyomás alatt vannak, mivel sztárpilótájuk versenyképes motorral szeretne nekivágni az idénynek.

„Amikor a tesztek véget értek Valenciában, novemberben, számon kértem a Hondát” ─ mondta Márquez az El Paísnak.

Marc Márquez az ájulás szélén állt, azonnal kórházba kellett szállítani

„A nyilvánosság előtt és azon túl is megtettem. Minél több lehetőséget kínál a motor, annál jobban fogom érezni magam rajta. Változás történt a Honda struktúrájában, új technikai igazgató van, és sok mindent teszteltek. Ami engem illet, én tovább dolgozom, és azzal a mentalitással fogok edzeni, hogy a bajnoki címért küzdjek, a célom pedig az, hogy idén megnyerjem. Aztán majd meglátjuk, hogy sikerül-e, ha nem, azt is elfogadom.”

„20 évesen nem ugyanazokra a dolgokra van szükséged, mint 30 évesen, már sok mindent másképp látok. Szükségem volt a változásra. A sérülés erősebbé tett. Lényeges volt számomra, hogy ne változtassak az életmódomon, ugyanúgy folytassam az edzéseket. Az élet már kárpótolt engem, tanultam a hibáimból, élvezem a szenvedélyemet, ami még mindig a munkám. Remélem, hogy végül egy jó eredmény lesz az, ami kimondatja velem, hogy ezért megérte ennyit szenvedni, de már most sokkal érettebbnek érzem magam, mint a baleset előtt. Újra nyerni szeretnék.”