2024. április 20. 14:10
KezdőlapMotoGPNem lesz utánpótlás a VR46 Akadémiánál? – Uccio Salucci eloszlatta a kételyeket

Nem lesz utánpótlás a VR46 Akadémiánál? – Uccio Salucci eloszlatta a kételyeket

Azzal, hogy Valentino Rossi Akadémiája nem fogad többé feltörekvő versenyzőket, az a potenciális probléma, hogy a tehetségforrás előbb-utóbb ki fog merülni a MotoGP-csapata számára.

Marco Bezzecchi és Luca Marini alkotják jelenleg a Mooney VR46 csapatát, míg akadémiatársuk, Francesco Bagnaia a Ducatival lett MotoGP-bajnok az elmúlt szezonban, Franco Morbidelli pedig a Yamahával versenyez.

„A fiúk nagyok és erősek lettek” – mondta Uccio Salucci tavaly, amikor azt magyarázta, hogy Rossi akadémiája miért helyezi át a hangsúlyt az elit versenyzőire, ahelyett, hogy új sztárcsemetéket hozna a bajnokság körforgásába.

„Ha ők egy másik csapathoz mennének, az csak egy gyári csapat lehetne, vagy nálunk maradnának, így a célunk teljesül” – folytatja Salucci, szavait a Crash.net idézi.

„Ez jó lenne nekik és nekünk is – a célunk, mint szatellitcsapat, megvalósulna. Reméljük, hogy Celestino Vietti megérdemli majd, hogy bekerüljön a MotoGP-be. Véleményem szerint sikerülni fog neki, ő lesz a következő jelöltünk. Aztán, amikor már nem lesz több akadémiai versenyző, akkor majd körülnézünk.”

Salucci így jellemezte két királykategóriás versenyzőjét az idei szezonban: „Marco ösztönös. Nem érdeklik a beállítások, vagy a gumik, és mindig 110%-ot nyújt. Lucának több időbe telik, mire összerakja a dolgokat, de amikor sikerül neki, akkor ő egy gép. Születésétől fogva ismerem őt, de ez a tulajdonsága már akkor lenyűgözött, amikor még a Moto2-ben versenyzett. Bezzecchinek néha nyugodtabbnak kellene lennie. A mai MotoGP-ben a tehetség nem elég. Néha túlságosan siet, elkapkodja a dolgokat. Néha Marini is ideges lesz, és elveszíti a koncentrációt. Ilyenkor meg kell nyugtatnunk őt.”