2024. április 20. 13:04
KezdőlapMotoGPAz LCR Honda versenyzője elárulta, miben jobb a két gyári pilótánál

Az LCR Honda versenyzője elárulta, miben jobb a két gyári pilótánál

Álex Rins egyre inkább megbarátkozik az LCR Hondával, így lassan kezdi látni a hasonlóságokat és különbségeket a japán gyártó gyári csapatához képest.

Álex Rins nagy hátszéllel kezdte új kalandját az LCR Hondánál, miután a legutóbbi három futamból kettőt megnyert a Suzukival 2022-ben. A szezon előtti sepangi és portimãói tesztek után a spanyol úgy érzi, készen áll a debütálásra új versenygépén.

„Sepanghoz képest jól haladtunk. Még mindig próbálom a motort a vezetési stílusomhoz igazítani, de összességében elégedett vagyok.” ─ idézi Rins szavait a SPEEDWEEK.com.

A 27 éves versenyző szombaton a legjobb a Honda versenyzői közül, és vasárnap is a 15. helyen végzett, bár itt mind Joan Mir, mind Marc Márquez előtte végzett.

„Míg Sepangban még intenzíven tanulmányoztam a gyári versenyzők adatait, addig Portimãóban inkább a saját munkámra koncentráltam. Különösen szombaton voltam nagyon jó hozzájuk képest. Úgy gondolom, hogy jobb vagyok Joannál és Marcnál, különösen a versenytempó tekintetében, de persze mindig van valami, amit ők másképp csinálnak, ezért továbbra is nyomon követem az adataikat.”

„Sepangban és Portimãóban is végeztünk egy sprintszimulációt. Portugáliában közelebb voltam az élmezőnyhöz. Annak ellenére, hogy a Hondát fizikailag kicsit megterhelőbb vezetni, mint a Suzukit, arra számítottam volna, hogy lényegesen fárasztóbb lesz.”