2024. április 26. 18:19
KezdőlapMotoGPSzerencsétlen szezonkezdet - kés alá feküdt az Aprilia-versenyző 10 nappal a nyitóhétvége...

Szerencsétlen szezonkezdet – kés alá feküdt az Aprilia-versenyző 10 nappal a nyitóhétvége előtt

Aleix Espargarónak problémái voltak a karjával Portimãóban. A vizsgálatok gyorsan igazolták, hogy műtétre van szükség, amit már el is végeztek a spanyol versenyzőnél.

Aleix Espargaró a hétvégén a jobb karjában jelentkező kellemetlenségekre panaszkodott, ezért idő előtt befejezte a portimãói tesztet. A spanyol pilóta 60 kört tett meg szombaton, rövid etapokban, mivel észlelte, hogy jobb karja nem úgy reagál, ahogy kellene, különösen fékezéskor.  Az Aprilia versenyzője rekeszizom-szindrómára gyanakodott, amivel évekkel ezelőtt már kés alá feküdt. A mobilkilinkán megállapították, hogy a problémát egy gyulladás okozza, ami nyomja az izmot.

A Ducati űridőt ért el, miközben a Yamaha megtalálta azt, amit a Honda régóta keres

„Úgy néz ki, hogy izomfibrózis a gond. A gyulladás nyomást gyakorol az izomra. Ezért nincs erő a kezemben, és két-három kör után meg kell állnom. Már az első körben sincs erőm a fékezésre… Olyan, mintha ez a karom aludna. Szóval ez egy kicsit frusztráló. Úgy néz ki, hogy fel kell tárnunk és ki kell tisztítaniuk. Ez nem egy drámai műtét, de mindenesetre [hétfőn] reggel 8:00-kor a Dexeusban leszek, hogy további vizsgálatokat végezzünk.”

A 2022-es vb-negyedik el is ment a klinikára, ahol a további vizsgálatok is megerősítették, hogy műtétre van szükség. Az operációra kedden került sor.

„A műtét megtörtént. Nagy nyomás volt az alkaromban, most már minden újra rendben, és készen állok a versenyzésre”  jelentette be Aleix Espargaró Instagram-oldalán kedden kora délután.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aleix 41 (@aleixespargaro) által megosztott bejegyzés

Orvosa, Dr. Xavier Mir egy mikrosebészeti beavatkozást, úgynevezett fasciotómiát, azaz a duzzanat és a nyomás enyhítésére az izomrostok sebészi felhasítását végezte el, és kitisztította az alkar elején lévő hengeres borintóizmot: „Aleix Espargaró jobb alkarján műtétet hajtottak végre az alkar fascia fibrotikus visszahúzódása miatt, ami az alkar proximális harmadában a középső ideg kompresszióját eredményezte. Mikrosebészeti technikával fasciotómiát és a hengeres borintóizom kitisztítását végezték el. A rehabilitációja holnap megkezdődik.”

Az Aprilia és maga Aleix Espargaró is arra számít, hogy ott lesz a rajtnál a 10 nap múlva kezdődő MotoGP-világbajnokságon, mivel ez egy kevésbé invazív műtét, mint a rekeszizom-szindróma miatt végzett operáció.