2024. március 29. 13:38
KezdőlapMotoGPMár az idénynyitó előtt feladta a küzdelmet Marc Márquezék főnöke

Már az idénynyitó előtt feladta a küzdelmet Marc Márquezék főnöke

Miután a portugál MotoGP-teszt mindkét napján Marc Márquez előtt végzett, Joan Mir elismeri, hogy van némi előrelépés a Hondánál, de a lemaradásuk továbbra is tetemes. Alberto Puig szerint semmi esélyük a győzelemre.

Ez volt az első alkalom az előszezoni tesztek során, hogy a 2020-as MotoGP-bajnok a négy Honda-pilóta közül a legjobb eredménnyel zárt. A lemaradás azonban továbbra is jelentős, főleg az élen álló Ducatikhoz képest.

Bár Mir még nem érzi magát teljesen kényelmesen az RC213V nyergében, elismerte, hogy a portugál teszt egy lépés volt a fejlődés irányba:

„Vasárnap sikerült némi előrelépést tennünk a Hondához való alkalmazkodásomat illetően. Még mindig sok mindent meg kell tanulnom, mert ez még mindig egy új motor. Összességében ez a teszt a fejlődésről szólt, de természetesen versenyzőként mindig többet és többet akarsz.”

Csapattársa, Marc Márquez már kijelentette, hogy a győzelmekért és a dobogós helyekért való küzdelem jelen állás szerint szóba sem jöhet, míg a Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig is egyetért ezzel.

„Rengeteg tesztet végeztünk, és rengeteg alkatrészt kipróbáltunk, de még nem találtuk meg, amit keresünk” ─ mondta Puig a MotoGP.com-nak.

„Még mindig van min dolgoznunk, ez az igazság, elég ránézni a köridőkre. Közel sem tartunk ott, ahol szeretnénk. Hogy boldogok vagyunk-e? Egyértelműen nem. Fejlődnünk kell, ez a fő célunk, és ez az, amiért mindent meg fogunk tenni.”