2024. április 19. 03:14
KezdőlapMotoGPMarc Márquez megtalálta a kapaszkodót kilátástannak tűnő helyzetében

Marc Márquez megtalálta a kapaszkodót kilátástannak tűnő helyzetében

Nehéz megmondani, mi zajlik Marc Márquezben. A spanyol versenyző továbbra is küszködik, de hisz magában és a Hondában.

A háromnapos sepangi teszten elért siralmas 13. hely után Marc Márquez még kitartott, és Portimãóban még abban reménykedett, hogy az új csomagnak köszönhetően képes lesz az első 5 helyért harcolni. Ám továbbra is az látszik, hogy a HRC mérnökei a Repsol és az LCR Honda bokszába sem hoztak úttörő technikai vívmányokat. Márquez lemaradása 0,810 másodperc volt, ami hatalmasnak mondható a 2023-as rajtrácsot elnézve.

Ennek ellenére a hatszoros MotoGP-világbajnok a csalódást keltő 14. hely után is visszafogta a kritikus megjegyzéseket.

„Az előszezoni tesztek közül ma éreztem magam a legjobban. Jól tudtam motorozni, és tizenkét körös sprintverseny-szimulációt is futottam. A ritmusom nem volt rossz, de persze ez nem lett volna elég a győzelemhez.” ─ kezdi Márquez, szavait a SPEEDWEEK.com idézi.

„Vasárnap jobban odafigyeltünk a beállításokra, és a jobb futóművet használtuk. Sikerült előrelépnünk, de természetesen versenyzőként mindig több kört akarsz megtenni és jobb időket akarsz futni, de úgy vélem, készen állunk az első futamra.”

Döbbenet: Marc Márquez csúnyán alulmaradt a tavalyi fejlesztésű motorokkal szereplő versenytársaival szemben

„Hiszek magamban és hiszek a Hondában is. Tagadhatatlan, hogy meg sem közelítjük az élmezőnyt, ez tény, még mindig messze le vagyunk maradva. A 12 körös kifutásom alatt viszont sokkal jobban éreztem magam, mint egy körön, tudtam a vezetési stílusomra koncentrálni. Ez korábban nem volt lehetséges a rövid kiállásoknál, ahol folyamatosan sok új dolgot próbálsz ki. Most a legjobb csomagot kell összeraknunk a két hét múlva esedékes szezonkezdetre.”

„A malajziai és az itteni tesztnapok alatt nagyon elfoglaltak voltunk, rengeteg alkatrészt kipróbáltunk. A Honda számára fontos, hogy Joan Mir és én ugyanazt az irányt kövessük. Azonos észrevételeket kell adnunk a mérnököknek. Szeretnék optimista lenni, de a mai nap után nem lehetünk túlságosan azok, a 14. hely csalódást keltő eredmény. Mint mondtam messze le vagyunk maradva.”