2024. március 29. 11:17
KezdőlapMotoGPA Yamaha sztárja elmondta, mire nem volt lehetősége az előző szezonban

A Yamaha sztárja elmondta, mire nem volt lehetősége az előző szezonban

Annak ellenére, hogy az elmúlt szezon róluk szólt, Fabio Quartararo és Francesco Bagnaia még nem vívott „nagy csatát” egymással a pályán.

Fabio Quartararo másodikként zárta a 2022-es világbajnokságot a királykategóriában. A sors furcsa fintora, hogy a győztes, Francesco Bagnaiával szemben egyszer sem kellett megküzdenie egy-egy helyezésért, de természetesen a francia tudja, hogy ami késik, nem múlik.

„Sosem volt igazán nagy csatám a pályán Peccóval, mert néha én nyertem, ő bukott, vagy én buktam, ő pedig nyert” ─ mondta Quartararo az NBC Motorsportnak.

A Yamaha még mindig nem tudott dönteni egy fontos kérdésben

„Szóval sosem volt igazi közös csatánk, de ez is el fog jönni, és fel fogom venni a kesztyűt, mert a Yamaha nagyon jó munkát végzett az előszezonban. Második lettem tavaly, de sokat tanultam, különösen a szezon második részében, amikor a többiek nagyot léptek előre, mi pedig egy helyben álltunk. Igyekeztem 100%-ot nyújtani, de túl frusztrált voltam, nem élveztem, és akkoriban azt hiszem, túl sokat gondoltam a győzelemre. Néha arra is kell gondolni, hogy elég az a negyedik, ötödik hely. Elkövettem néhány hibát, de a hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőlük.”