2024. április 23. 21:37
KezdőlapMotoGPHiába a hazai futam, az Aprilia újonca elmondta, miért nem ringatja magát...

Hiába a hazai futam, az Aprilia újonca elmondta, miért nem ringatja magát illúziókba

Miguel Oliveira arra számít, hogy a MotoGP sprintversenyein az első tíz közötti csata „nagyon eseménydús” lesz.

Miguel Oliveira, a rajtrács többi tagjához hasonlóan ezen a hétvégén kap először ízelítőt a sprintversenyzésből, és arra számít, hogy a rajtrácson előkelőbb pozíciót megszerző pilóták nagyobb agresszivitást mutatnak majd.

„Most azon a véleményen vagyok, hogy aki az első tízben van, az keményebben fog küzdeni az extra pontokért, de akik ezen kívül esnek, ők nem fognak túl sok energiát fektetni a sprintversenyekbe, inkább a vasárnapi futamra készülnek majd. Egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni erről, meg kell várnunk, mit hoz az első hétvége, de abban biztos vagyok, hogy nagyon eseménydús lesz. 12 kör áll majd csak rendelkezésünkre, rengeteg előzés lesz. Mentálisan is nagyobb kihívást fog jelenteni, ez egyértelmű. Korábban 25-26 kört kellett megtennünk hiba nélkül egy versenyhétvégén élesben, most pedig ez a szám 36-37-re emelkedett.” ─ fejtette ki gondolatait Oliveira a Crash.net hasábjain.

Merész színkombinációk: átmenet a múlt és a jövő között – így fest az RNF Aprilia versenygépe (videó, galéria)

Bár Portugália hazai pálya számára, Oliveira mégsem ringatja magát illúziókba a szezonnyitót illetően. Tudja, hogy van még min dolgozniuk, de persze a győzelem érzése őt is lázban tartja.

„Szerintem nagyon irreális lenne, ha itt ülnék és azt mondanám, hogy remekül érzem magam, és mivel az idény Portugáliában kezdődik, így van esélyem a győzelemre. Fantasztikus lenne nyilván, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindazonáltal nem zárom ki ezt a pozíciót, és ezt a lehetőséget. Úgy akarok nekivágni a hétvégének, hogy felkészült vagyok. Ha olyan pozícióba kerülök, hogy lehet esélyem, természetesen mindent megpróbálok majd, de nem fogok elkeseredni, ha az ellenkezője történik.”