2024. április 25. 03:46
KezdőlapMoto2A gyenge MotoGP időmérő után a Moto2-ben vigasztalódhatott a Gresini csapata

A gyenge MotoGP időmérő után a Moto2-ben vigasztalódhatott a Gresini csapata

Körrekordok nem dőltek, de így is akadtak izgalmak a Moto2-géposztály időmérő edzésén. Végül nem a titkos favorit, Acosta végzett az élen.  

Q1

A mezőnyben volt hiányzó az időmérőn. A Superbike-világbajnokságból érkező Kohta Nozane, a délelőtti bukását követően a karját fájlalta, így nem indult a kvalifikáción. A MotoGP-ből a középső géposztályba visszalépő Darryn Binder állt az élre a kvalifikáció első szakaszának korai szakaszában, majd Alcoba és Tony Arbolino is megelőzte a dél-afrikai pilótát. Arbolino nagyon jó tempót diktált, következő körén tovább javította köridejét. Az olasz versenyző mögé Zonta van den Goorbergh sorakozott fel, megelőzve Alcobát.

Az edzés utolsó szakaszában nem történt már számottevő változás, így Arbolino, van den Goorbergh, Alcoba és Darry Binder mehettek tovább a kvalifikáció második szakaszába.

Q2

A Q2 elején van der Goorbergh bukott – elszenvedve szombati harmadik esését is. Az edzés elején Pedro Acosta állt az élre Bendsneyder és Salač előtt. Arón Canet azonban néhány perccel később átvette a spanyol favorittól az első helyet, majd egy hatalmasat mentett, elkerülve ezzel a bukást.

7 perccel a leintés előtt a cseh Salač ment egy elképesztően gyors kört, amivel a Gresini versenyzője az élre tudott állni, miközben Alonso López a 3-as kanyarban bukott. Manuel González eközben Pedro Acostát tessékelte egy pozícióval hátrébb és jött fel a 3. pozícióba.

2 perccel az edzés vége előtt Barry Baltus dobta el a versenygépét a pálya utolsó szektorában, tönkretéve néhány versenyző gyors körét, többek között Dixon és Acosta 5. és 3. helyet érő idejét. Acosta azonban nem adta fel a küzdelmet, újra próbálkozott egy gyors körrel. Annak ellenére, hogy piros szektorral kezdte körét, a pole pozíciót nem sikerült megszereznie, de az első rajtsorba azért odaért. A mezőny utolsó próbálkozásai már nem hoztak változást az élen, így Salač (aki Moto2-es pályafutása első pole pozícióját szerezte), Canet és Acosta indulhat az első sorból. Vietti, González és Alcoba alkotja a második sort, míg mögülük Arenas, Arbolino és Lowes kezdheti meg az idei első versenyt. A top10-et Bo Bendsneyder zárta. Salač az edzés után elmondta, hogy nagyon boldog azért, hogy megszerezte élete első Moto2 pole pozícióját, amit Acosta szélárnyékának is köszönhetett.

Moto2 időmérő edzés végeredménye: