2024. április 25. 01:57
KezdőlapMoto2Acosta koncentrációja a folyamatos nyomás ellenére sem rendült meg ─ spanyol győzelem...

Acosta koncentrációja a folyamatos nyomás ellenére sem rendült meg ─ spanyol győzelem Portugáliában

Spanyol diadallal zárult a középső kategória szezonnyitó versenye. Arón Canet minden eszközt bevetett ugyan, de nem volt ellenszere honfitársa, Pedro Acosta ellen.

Egységes gumiválasztással vágott neki a teljes Moto2-es mezőny a Portugál Nagydíjnak vasárnap kora délután. A második helyről induló Arón Canet kapta el a legjobban a rajtot a középső géposztályban, mögötte a korábbi első sor tagjai, Pedro Acosta és Filip Salač érkezett.

Folyamatos pozícióváltások következtek az élen. A tavalyi szezon egyik nagy vesztese, Celestino Vietti a negyedik helyen haladt. Acosta vette át a vezetést, és igyekezett némiCanetne előnyt kimotorozni. Alonso López és Bo Bendsneyder a mezőny közepén összeakadt, melynek következtében a holland versenyző elesett. Az incidensért Lópezt hosszú körös büntetésre ítélték.

Canet tudta tartani Acostával a tempót az élen.  Az első két versenyző közel másfél másodperces előnyre tett szert az üldözőkkel szemben. A pole pozícióból rajtoló Salač fokozatosan esett vissza.

Arbolino a harmadik helyen haladt, és minden erejével azon volt, hogy csökkentse hátrányát az élen haladó kettőshöz képest. Nyolc körrel a leintés előtt mindössze egy másodperces lemaradásban követte Acostát és Canetet.

A két spanyol versenyző közül egyértelműen Canet kigyorsítása volt a jobb, és az utolsó kanyarban mindig ráesett Acosta hátsó kerekére, de 18 éves honfitársát még így sem tudta megelőzni. Arbolino eközben jelentősen gyorsabb köröket futott a képzeletbeli dobogó harmadik fokán, mint az előtte haladók. Az első Moto2-es szezonját teljesítő Darryn Binder számára nem sikerült eredményesen a bemutatkozás, elesett, de szerencsére vissza tudott térni a pályára. Alig egy körrel később Alonso López is kénytelen volt feladni a futamot.

Az élen Acosta tempót talált, és igyekezett meglépni Canettől. Úgy tűnt azonban, hogy Arbolino hiába igyekezett, nem tudta utolérni őket.

Három körrel a futam vége előtt egyértelművé vált, hogy a győzelem sorsa két ember között fog eldőlni, Arbolino hátránya egyre inkább nőtt. Végül Canetnek nem volt ellenszere Acosta ellen. A 18 éves pilóta szerezte meg a futamgyőzelmet a Moto2-es kategória szezonnyitó futamán.

A Moto2-es futam végeredménye: