2024. március 28. 23:28
KezdőlapMotoGPMarc Márquez sérülése súlyosabb a vártnál, ismét csonttörést szenvedett

Marc Márquez sérülése súlyosabb a vártnál, ismét csonttörést szenvedett

A Repsol Honda sztárja nem úszta meg sértetlenül a második körös balesetét Portimãóban, eltört a jobb első kézközépcsontja.

A tegnapi sprintfutamban Marc Márquez akciója jól sikerült, amikor a futam utolsó etapjában az első kanyar belső íven elszáguldott Miller és Oliveira mellett, és ezzel a bátor manőverrel bebiztosította magának a harmadik helyet és hét világbajnoki pontot.

A Repsol Honda versenyzője ma azonban a teljes verseny 25 köréből a másodikban egy meglehetősen meggondolatlan támadást indított Oliveira és Martín ellen, a 3-as kanyarban hirtelen fékezett, és a bukótérbe rántotta Miguel Oliveirát is.

Az eset után Márquez odasétált a földön mozdulatlanul fekvő portugál versenyzőhöz, majd bocsánatkérő gesztust tett a 67 000 néző felé, akik dühösen kifütyülték őt.

Ezt követően a hatszoros MotoGP világbajnok az orvosi központba ment, hogy megvizsgálják: A diagnózis szerint eltört a jobb első kézközépcsontja. Holnap további vizsgálatok következnek számára Barcelonában.

Az, hogy Marc Márquez a csont rögzítésével járó esetleges műtét után versenyezhet-e a jövő hétvégén Argentínában, nagyon kérdéses.

A FIM stewardjai ezenkívül dupla hosszú körös büntetést szabtak ki az eset okán Márqueznek.