2024. április 20. 13:03
KezdőlapMotoGPMegbüntették Marc Márquezt, akinek az eltiltását követeli a MotoGP rangidőse

Megbüntették Marc Márquezt, akinek az eltiltását követeli a MotoGP rangidőse

Aleix Espargaró ─ mint a mezőny legidősebb tagja ─ azt követelte, hogy Marc Márquezt legalább egy nagydíjra tiltsák el a portugál futamon történt incidense után.

Marc Márquez a Portugál Nagydíj harmadik körében egy meggondolatlan manőver eredményeképp aláfordult Miguel Oliveira motorjának, így mindketten kiestek a versenyből. A Honda versenyzője dupla hosszú körös büntetést kapott.

Márquez bocsánatot kért, Oliveira szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet, de Aleix Espargaró nem hagyta szó nélkül a dolgot.

Óriási hiba Marc Márqueztől, kiütötte ellenfelét, aki megsérült (videó)

„Számomra minimum egy futamra el kell tiltaniuk őt, mint Takaaki Nakagamit tavaly Barcelonában. Nem én hozom a szabályokat, csak remélem, hogy Miguel jól lesz. Az a sebesség, amivel megütötték, komoly térdsérülést is okozhatott volna. Brad anno megütötte a térdemet, és egy évig fájt. Szóval remélem, hogy Miguel jól van” idézi a spanyol szavait a Crash.net.

A 2023-as év első versenyhétvégéjén Espargaró testvére, Pol állkapocs- és tüdősérüléseket szenvedett egy pénteki balesetben, majd Enea Bastianini eltörte a lapockáját egy Luca Marinivel történt incidens után.

Mégis Joan Mir, aki szombaton Fabio Quartararóval érintkezett, hosszú körbüntetést kapott, amit vasárnap le is töltött.

Espargaró dühöngött: „Millió kamera van a motoron. Miért nem látják ezeket, és miért nem tudják elemezni? Mi 20 versenyző vagyunk, nem 100. Miért kapott Joan büntetést, de Álex nem? Nem azt mondom, hogy Joannak büntetést kellett volna kapnia, de ha az egyik büntetést kap, akkor a másiknak is kell. Én is jól rajtoltam, aztán Binder nekem jött, de őt sem büntették meg, nem tudom miért.”

Marc Márquez sérülése súlyosabb a vártnál, ismét csonttörést szenvedett

Az Aprilia versenyzője, Espargaró a kilencedik helyen végzett a szezonnyitó futamon.

„Nagyon örülök a fizikai állapotomnak. Voltak kétségeim, mert Malajziában nem éreztem jól magam, a teszten, pedig a karommal voltak problémák. Az utolsó körökben nyugodt voltam, az elöl lévő srácok lassabbak voltak nálam, de nem tudtam előzni. Mentálisan viszont az új formátum kemény. Ez azért van, mert más, szóval majd megszokjuk. Ez nem a sebességről szól, ha nem tudsz jó kvalifikációt teljesíteni, akkor nincs mit tenni. A versenyen elért helyezésem az én hibám volt.”