2024. április 18. 05:31
KezdőlapMotoGPMarc Márquez bocsánatot kért, és elmagyarázta, mi okozta az Oliveirával való ütközést

Marc Márquez bocsánatot kért, és elmagyarázta, mi okozta az Oliveirával való ütközést

Marc Márquez bocsánatot kért Miguel Oliveirától a portimãói ütközés után. Stefan Bradl nem helyettesíti a spanyolt a hétvégi Argentin Nagydíjon.

A pénteki szűkös 14. helyezés és az kvalifikáció első szakaszában elért elképesztő legjobb idő, és az azt követő pole pozíció után Marc Márquez nagy reményekkel indult a portimãói két futamra, de mindössze hét ponttal távozik a következő GP-szereplésére. Ahogy az várható volt, a stewardok nem minősítették az Oliveira elleni támadást versenybalesetnek.

A Repsol Honda gyári versenyzőjét a késői sajtótájékoztatón először arról kérdezték, hogy a jobb kezén lévő törött kézközépcsont ellenére versenyezhet-e Argentínában, de mint utóbb kiderült, nem fog.

Óriási hiba Marc Márqueztől, kiütötte ellenfelét, aki megsérült (videó)

„Őszintén szólva, az Argentin Nagydíj jelenleg nem nagyon foglalkoztat. Ma az a legfontosabb, hogy Miguel jól van. Minden más másodlagos. Mivel a verseny első részében komoly hibát követtem el abban a kanyarban, ez okozta azt az incidenst. Elfékeztem magam, majd az első kerék masszívan blokkolt. Ezért fel kellett engednem a féket, és az volt a tervem, hogy ezután balra kanyarodok, de már jobbra is dőltem, és nem tudtam irányt váltani. A Martínnal való ütközést el tudtam kerülni, de Miguelt nem. Nagyon aggódtam érte, bocsánatot kértem tőle, és szeretnék bocsánatot kérni a csapatától és a portugál szurkolóktól is. Most dupla hosszú körbüntetést kaptam a következő nagydíjamra, amivel teljes mértékben egyetértek” ─ idézi a spanyol versenyző szavait a SPEEDWEEK.com.

„Ettől eltekintve szenvedtem némi sérülést, a jobb kezemen és a térdemen, de ahogy mondtam, a helyzetem jelenleg nem olyan fontos.”

Marc Márquez sérülése súlyosabb a vártnál, ismét csonttörést szenvedett

„Természetesen az ember soha nem akar ilyen helyzetbe kerülni és ilyen incidenseket okozni. Ilyenkor megnő a sebesség, különösen a szűk kanyarokban. Ezt láttuk 2022-ben Ausztráliában Fabio Quartararóval. Ő fékezett, de szerencsére nem sodort senkit veszélybe. Az öcsém viszont ott nem tudta elkerülni az ütközést Jack Millerrel. Mégis, itt az első két napon kontrollálni tudtam a manővereimet. Senki sem ütközik szándékosan; természetesen nem akartam így befejezni a versenyt, de talán a kemény gumi elöl nem volt ideális választás. Elvégre az 1-es és 2-es kanyarból kijövet messze lemaradtam az élmezőnytől, ezért nem terveztem előzési manővert. Nem is gondoltam rá, de aztán blokkolt az első kerék.”

A Repsol Honda csapat várhatóan csak egy motorral áll rajthoz Argentínában. Stefan Bradl, aki hétfőn délelőtt 10 órakor repül Portugáliából Zürichbe, majd a németországi repülőterek sztrájkja miatt bérelt autóval utazik Zahlingbe, nem fogja helyettesíteni Márquezt, Bradlnek ugyanis április  elején Jerezben kell tesztelnie az új Kalex futóművet.