2024. április 20. 14:32
KezdőlapMotoGPA Márquezzel való ütközést könnyebb sérülésekkel megúszó Oliveira így értékelte a hazai...

A Márquezzel való ütközést könnyebb sérülésekkel megúszó Oliveira így értékelte a hazai hétvégét

Ha egy versenyzőt megtorpedóznak, mint ahogy az Miguel Oliveirával történt a portugál MotoGP-futamon, általában súlyos sérülés a következmény. Az orvosok szerint a hazai versenyzőnek nagy szerencséje volt.

Marc Márquez és Miguel Oliveira ütközése volt a legijesztőbb pillanat a tegnapi Portugál Nagydíjon: Márquez a harmadik körben meggondolatlan manővert hajtott végre, és a 3-as kanyarban nekiment Oliveirának. Mindkét pilóta kiesett a versenyből.

Kétszer megúszta a bukást, harmadszor már nem: újabb törés, ezúttal a Pramac versenyzőjénél

A portugált hordágyon vitték le a pályáról 67 000 sokkolt szurkoló szeme láttára, és a pálya orvosi központjába szállították. Onnan a CryptoDATA RNF Aprilia csapata adott helyzetjelentést: „Miguelnek megzúzódott a jobb combja, de szerencsére a röntgenfelvételek nem mutatnak törést.”

Nem sokkal később a 28 éves versenyző is megszólalt:

„Nem számítottam arra, hogy ilyen korán véget ér a hazai futamom. Kár érte, de büszkék lehetünk a fejlődésre, amit egy nehéz pénteki nap után elértünk. A kvalifikáció jól sikerült, a sprintfutamban pedig a kezemben volt a dobogó. Ma jól rajtoltam és a második helyen álltam, ami jó lehetőség lett volna a dobogóra. A csípőm is megsérült, de mindent megteszek, hogy jövő hétvégére fitt legyek” ─ foglalta össze Oliveira a SPEEDWEEK.com-on.