2024. március 28. 22:17
KezdőlapMotoGPA Tech3 csapat elmondta, miért nem lesz helyettese a súlyosan megsérült versenyzőnek

A Tech3 csapat elmondta, miért nem lesz helyettese a súlyosan megsérült versenyzőnek

A Tech3 csapat a MotoGP következő két futamán nem kívánja helyettesíteni Pol Espargarót, aki a portugál hétvége második szabadedzésén szenvedett súlyos balesetet.

Pol Espargaró előreláthatólag nem lesz ott a soron következő két futamon, de csapata úgy döntött, hogy versenyzőjük iránti tiszteletből nem eszközölnek helyettest sem ezekre a nagydíjakra.

„Pol iránti tiszteletből nem fogjuk megtenni” ─ mondta a Tech3 egyik vezetője a Motorsport.com-nak szombaton.

„Amikor már tisztább képet kapunk az állapotáról, akkor majd kitalálunk egy tervet.”

Súlyos sérüléseket szenvedett a GASGAS versenyzője, hosszú kihagyás vár rá, miközben a botrány fokozódik a pályabiztonság miatt

A szabályzat azonban előírja, hogy a csapatoknak, hogy minden erőfeszítést meg kell tenniük annak érdekében, hogy a visszalépéstől számított tíz napon belül javaslatot tegyenek egy alkalmas helyettesre, ahogyan azt a sportszabályzat 1.11.3. cikkelye kimondja.

Mivel a KTM-mel egy csoportba tartoznak, a Tech3-nak könnyű dolga lenne, ha az osztrák gyártó valamelyik tesztpilótáját kérné fel erre a célra.

A Ducatinak a jövő heti argentin fordulóra is pótpilótát kell hívnia, miután Enea Bastianini válltörést szenvedett a Luca Marinivel való ütközés során a szombati portugáliai MotoGP sprintversenyén.