2024. április 26. 18:16
KezdőlapMotoGPHiába hagyja ki a következő hétvégét, Marc Márquez mégsem ússza meg a...

Hiába hagyja ki a következő hétvégét, Marc Márquez mégsem ússza meg a büntetést

A FIM MotoGP Stewards Panel megerősítette, hogy Marc Márqueznek a következő nagydíjon le kell töltenie a rá kiszabott dupla hosszú körös büntetést.

A FIM MotoGP Stewards Panel megerősítette, hogy miután bejelentették, hogy Marc Márquez sérülés miatt kihagyja a következő futamot, a dupla hosszú körös büntetést a 3. fordulóban, a Red Bull Grand Prix of The Americas elnevezésű versenyen kell letöltenie.

Óriási hiba Marc Márqueztől, kiütötte ellenfelét, aki megsérült (videó)

Mint ismeretes, Márquez azért kapta az említett büntetést, mivel a portugál verseny korai szakaszában kiütötte a hazaiak kedvencét, Miguel Oliveirát, így mindkét versenyző sérülés miatt kihagyja a hétvégét Termas de Rio Hondóban. Az alábbiakban olvasható, mit ír a FIM MotoGP Stewards Panel által kiadott dokumentum:

„2023. március 26-án, 14:06:02-kor a Portugál Nagydíjon a 3-as kanyarban a #93-as számú versenyzőt túlzottan agresszív manővert hajtott végre, ami a #88-as számú versenyzőt is érintő balesetet okozott.

A fenti okok miatt a FIM MotoGP  Stewards Panel az argentin versenyen a 3.2.1 és 3.3.2.3 cikkelyek értelmében dupla hosszú körös büntetést szabott ki.

2023.03.26-án 15:13-kor hozott döntését követően a FIM MotoGP  Stewards Panel ezúton pontosítja döntését, tekintettel Marc Márquez sérülésére és a következő futam kihagyására, valamint a FIM MotoGP Stewards Panel által hozott határozat alapján a dupla hosszú körös büntetést a versenyzőnek a következő olyan futamon kell letöltenie, amelyen részt tud venni.”