2024. április 19. 14:35
KezdőlapMotoGPA GASGAS versenyzőjére hosszú kihagyás vár „bonyolult" sérülése miatt

A GASGAS versenyzőjére hosszú kihagyás vár „bonyolult” sérülése miatt

Aleix Espargaró testvére, Pol volt az első több versenyző közül, aki megsérült Portimãóban. A GASGAS versenyzője múlt pénteken bukott, ami állkapocs-, és csigolyatörést, valamint  tüdőzúzódást okozott. Az Aprilia-pilóta tájékoztatta a szurkolókat öccse állapotáról.

Pol Espargarónak állkapocsműtétre van szüksége és emellett hátsérülése is van, ami miatt egy ideig nem lesz ott a MotoGP-ben, mondta Aleix Espargaró. Az Aprilia versenyzője, Aleix meglátogatta testvérét a barcelonai kórházban.

Ijesztő balesete után kórházba szállították a MotoGP pilótáját (videó)

Az Argentínában megrendezésre kerülő második fordulót négy versenyző is kihagyja sérülés miatt (Marc Márquez, Miguel Oliveira és Enea Bastianini), de Pol valószínűleg hosszú ideig lesz távol a versenypályától. Aleix elárulta, hogy műtétre lesz szükség „az állkapocsprobléma miatt. A hátán, a bordáin és máshol is vannak sérülései. Nagyon hosszú lesz a felépülési folyamata. A legfontosabb, hogy fel tudjon épülni. Holnap már motorra akar ülni, de ez nem történhet meg. Az a fontos, hogy fiatal lévén, jól felépüljön a hátával kapcsolatos problémából, mert ez egy bonyolult sérülés. Úgy tűnt, hogy minden könnyebb lesz, de nagy fájdalmai vannak. Türelmesnek kell lennünk, és ez egy hosszú folyamat lesz. Jól van, élénkebb, mint korábban. Nyugodtabban és boldogabban távozom.”

Az idősebb testvér Twitter-oldalán tett közzé egy megható bejegyzést testvére fizikumával kapcsolatban. „Ezt már tudjátok, de csak a biztonság kedvéért: a bátyám egy hős, erősebb és bátrabb, mint Hulk.”

Pol Espargaró is bejelentkezett a kórházból:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pol Espargaró (@polespargaro) által megosztott bejegyzés