2024. április 20. 09:49
KezdőlapMotoGPMindkét Yamaha-pilóta megszólalt: tanácstalanság és frusztráció uralkodik náluk

Mindkét Yamaha-pilóta megszólalt: tanácstalanság és frusztráció uralkodik náluk

A Yamaha gyári csapata mondhatni esélytelenül vágott neki a szezonnyitó hétvégének Portugáliában. Míg Fabio Quartararo egy tizedik, majd egy nyolcadik hellyel gazdagodott, addig csapattársa, Franco Morbidelli két tizennegyedik hellyel zárt.

A 11. és 17. rajtpozíció jelentette az első mélyütést jelentette a két Yamaha-pilóta, Fabio Quartararo és Franco Morbidelli számára. A futamokon elsősorban a bukott ellenfeleknek volt köszönhető, hogy sikerült előrébb végezniük, de így is jelentősen elmaradtak az élmezőnytől.

„Azzal a technikával, ahogy mi motorozunk, lehetetlen az elöl lévő srácokkal harcolni” jegyezte meg Quartararo.

A Yamaha sztárja elmondta, miért érzi veszélyesnek a sprintversenyeket

„A többiek beállítják a motort, és teljesen más a tapadásuk, mint nekünk. Nagy potenciál van bennünk, gyorsak lehetünk, de nem tudjuk tartani a lépést a riválisokkal. Természetesen néhány gyárnak gyorsabb motorjai vannak, mint nekünk, így mi védtelenek vagyunk ellenük. Tanácstalan vagyok, amikor az emberek azt kérdezik tőlem, hogy mit tegyünk.”

„Nagyon kemény verseny volt” ─ összegezte Morbidelli az év első nagydíját.

„A teszten 0,6 másodperccel maradtam le az élmenőktől, a versenyen 0,5 másodperccel. Tehát egy tizedmásodpercet javultam, a pozitívumokat kell szem előtt tartani. Következetesen motoroztam, behoztam a motort, és két pontot szereztem.”

„A mi motorozási stílusunk nagyon különböző. Egyes szakaszokon sokkal gyorsabbak vagyunk, máshol sokkal lassabbak. Amikor más mögött motorozunk, az jelenti talán a legnagyobb problémát. Mindenki a legjobbját nyújtja, és mindent megtesz, hogy jobb pozíciót szerezzen. Ez a sport a férfiak sportja, egyértelműen. Le kell vezetnem a feszültséget a következő futamig.”