2024. április 26. 21:55
KezdőlapMotoGPA Repsol Honda csapat fellebbezést nyújtott be Marc Márquez büntetésének ügyében

A Repsol Honda csapat fellebbezést nyújtott be Marc Márquez büntetésének ügyében

A Honda fellebbezett Marc Márquez büntetésének módosítása ellen, amelyet a Portugál Nagydíjon a Miguel Oliveirával történt ütközése miatt kapott.

Marc Márquezt a FIM stewardjai kétszeres hosszú körös büntetéssel sújtották, amiért olyan ütközést idézett elő, amely őt és Oliveirát is kiiktatta a versenyből, miközben Jorge Martínnak is nekiment, ami miatt a spanyolnak le kellett térnie a pályáról.

Az eredeti eljárás szerint a büntetést az Argentin Nagydíjon kellene letöltenie, de azóta Márqueznek meg kellett műteni a balesetben megsérült jobb kézközépcsontját, ami miatt a hétvégi futamon nem indul.

Ez azt jelentette, hogy Márquez a távolléte miatt nem fogja letölteni a büntetést. Ez azonban kedden megváltozott, amikor a FIM pontosítást adott ki a büntetéssel kapcsolatban, miszerint Márquez azon a futamon tölti le a két hosszú kört, amelyiken legközelebb indul.

Hiába hagyja ki a következő hétvégét, Marc Márquez mégsem ússza meg a büntetést

Ennek hatására a Honda bejelentette, hogy fellebbezni fog a büntetés megváltoztatása céljából, mivel állításuk szerint az „nincs összhangban a MotoGP jelenlegi szabályaival”.

„A Repsol Honda csapat minden, a hatályos szabályok által kínált jogorvoslati lehetőséget fel kíván használni, hogy megvédje jogait és érdekeit, amelyeket a legutóbbi elfogadott határozat következtében megsértettnek tart, és nyújt be a FIM Stewardoknál” ─ áll a csapat közleményében.

Az ügy lényege, hogy a FIM két nappal az eredeti döntés után megváltoztatta a Márquezre kiszabott büntetés letöltésének időpontját.

Az eredeti büntetés kiosztása után a spanyol azt mondta, hogy teljes mértékben egyetért azzal.