back to top
2024. július 27. 02:21
KezdőlapMotoGPA VR46-os versenyző értetlenül áll Ducatija hétvégi problémái előtt

A VR46-os versenyző értetlenül áll Ducatija hétvégi problémái előtt

Luca Marini az előzetes várakozások ellenére katasztrofális hétvégét teljesített Portimãóban. Még mindig nem látják tisztán, hogy mi okozta bukásait és a motor furcsa viselkedését.

Luca Marini balszerencsés sorozata már a nyitóhétvége harmadik szabadedzésén elkezdődött, amikor bukott. A sprintversenyen sem alakult ez másképp, ahol ráadásul márkatársát, Enea Bastianinit is elsöpörte a pályán, aki lapockatörést szenvedett sz eset következtében.

Megsérült a drámai balesetben a Ducati gyári pilótája, kihagyja a futamot

A főfutamon szeretett volna javítani,  de ez sem sikerült, ennek a versenynek is bukás lett a vége. A fiatal olasz versenyző értetlenül áll az eset előtt, miután olyan módon veszítette el a motor elejét, ami „még soha nem történt meg a Ducatival”mondta Marini. „Egy rémálom. Erre nincsenek szavaim. A mai bukás váratlanul ért. Nagyon lassú voltam a pozíciómban, és nem küzdöttem azért, hogy nyerjek vagy veszítsek bármit. Csak próbáltam befejezni a versenyt, de nagyon furcsa módon elvesztettem az elejét, ami még soha nem történt velem Ducatival a MotoGP-ben. A motor érzése teljesen más volt, mint pénteken, és a teszten. Beszéltem a csapattal is, a csapatfőnökömmel, kicseréltük a vázat. Vasárnap ugyanazzal a motorral versenyeztem. Úgy buktam, hogy fogalmam sem volt, miért. Megnéztem az adatokat – egy fokkal jobban dőltem. De a mi motorunkkal nagyon jól érzed az első gumit. A mai versenyen rossz érzésem volt elöl. Soha nem tudtam rendesen megfékezni. Minden alkalommal a hátsó féket használtam. Lassú voltam. A kanyar bejárata egy rémálom volt. Talán ez lehet a kulcs.”

A sprintfutamban történt bukása után, amelynek okát nem tudni, Marini a vasárnapi bemelegítő edzésen érezte, hogy valami nincs rendben. A VR46os versenyző úgy gondolja, hogy a harmadik szabadedzésen történt bukása úgy károsította a motort, hogy sem ő, sem a csapat nem tudott róla.

„A bemelegítésen kipróbáltuk a motort, hogy ellenőrizzük, rendben van-e, de felmelegítettem a hátsó gumit. Lassú voltam, de azt hittem, hogy a gumi az oka, ezért azt mondtam: ‘A motor rendben van’. Talán ez az én hibám. De 10 perc alatt nincs időd két motor kipróbálására. Hamarosan újabb nagydíj lesz, ami jó nekem, mert vissza akarok ülni a motorra, hogy jó érzéseket érezzek. Ma egyetlen kört sem élveztem. Minden szombat reggel kezdődött, ahol elkövettem egy nagy hibát, nagyon buta volt. Buktam, talán kárt tettem a motorban, de nem tudtuk.  A sprintversenyen két kört tettem meg, így nem éreztem semmit a motoron. Ma egyértelműen valami baj volt, mert nagyon lassú voltam.” – mondta a vasárnapi futam után.