2024. április 23. 15:35
KezdőlapMoto3Ezek a versenyzők fogják helyettesíteni a sérülteket Argentínában

Ezek a versenyzők fogják helyettesíteni a sérülteket Argentínában

Nem csak a MotoGP géposztályból hiányzik több állandó versenyző a szezonnyitó után. A Moto3-asoknál is javában zajlott a cserepilóták keresése: a CIP és a CFMOTO PrüstelGP szerencsére már sikerrel járt ez ügyben.

Lorenzo Fellon egy héttel a szezonnyitó előtt a portimãói teszten bukott, és beütötte a korábban megsérült vállát. A probléma így akuttá vált, és a francia nem is tudott elindulni a szezon első futamán vasárnap, mert a bemelegítő kör során kiugrott a válla.

„Itt az ideje, hogy megoldjuk ezt a problémát, ezért kihagyok néhány futamot, hogy 100 százalékos állapotban térhessek vissza” ─ jelentette ki Fellon.

Helyettesítőként a CIP Green Power Team egy Moto3-as veteránt, Andrea Mignót választotta a következő futamra. A 27 éves olasz a 2022-es szezonnyitót Dohában megnyerte a Snipers Hondával, de miután a világbajnokság kilencedik helyén végzett, 2023-ra szerződés nélkül maradt. A múlt hétvégén Portimãóban csak a nézőként volt jelen, a Sky Sport Italia stúdiójának vendége volt, és kitörő örömmel szurkolt VR46-os kollégáinak, Pecco Bagnaiának és Marco Bezzecchinek.

A pénteki edzésnapot uraló versenyző első futamgyőzelmét szerezte, ám a leintés után furcsa balesetbe keveredett

„Örömmel jelentem be, hogy az Argentin Nagydíjon a CIP Green Power Team színeiben fogok versenyezni” – erősítette meg Migno a közösségi média csatornáin.

„Mielőbbi felépülést kívánok Lorenzo Fellonnak, és köszönöm a CIP csapatnak, hogy engem választottak. Köszönöm a VR46 Riders Academy-nek is, hogy ezt lehetővé tették.”

A német CFMOTO Racing PrüstelGP csapat a JuniorGP sorozatból érkező 17 éves David Almansát választotta Joel Kelso helyettesítésére.

Közben Kelso bal bokáját Barcelonában megműtötték. A beavatkozás sikeres volt, és a 19 éves ausztrál már a jövő héten újra terhelheti a lábát.