2024. április 26. 04:55
KezdőlapMotoGPKérdéses Marc Márquez Amerikai Nagydíjon való indulása?

Kérdéses Marc Márquez Amerikai Nagydíjon való indulása?

Álex Márquez szerint nem ő a megfelelő személy arra, hogy testvére MotoGP-be való visszatérésének időpontjáról nyilatkozzon.

A Repsol Honda versenyzője nem vesz részt a MotoGP argentin fordulóján, miután a múlt hétvégén Portugáliában kézsérülést szenvedett. Márquez, aki azóta sikeres műtéten esett át, Jorge Martínnal és Miguel Oliveirával is összeütközött, utóbbinak saját magával egy időben sérülést okozva. Ennek következtében Oliveira is hiányzik majd a hétvégi, 2023-as szezon második fordulójából.

Amikor Álex Márquezt arról kérdezték, hogy testvére időben visszatér-e az Amerikai Nagydíjra, az egyik legsikeresebb pályájára, nem volt biztos benne.

Így nyilatkozott: „Mikor fog visszatérni? Nem én vagyok az a személy, aki ezt megmondhatja. Napról napra fog alakulni a dolog. Nyugodt, jól van. Az elmúlt két évben kihagyta Argentínát, így nem boldog, de hibát követett el, ezt elfogadja. Ennyi.”

Az új csapatával való lenyűgöző előszezon és a nyitó forduló után, Álex Márquez továbbra is élvezi a Desmosedici GP22-es motorjában rejlő lehetőségeket.

„Az a fontos, hogy az első napom óta, amit a Ducatinál töltöttem, sokat fejlődtünk. A Q2-ben elkövettünk néhány hibát, így tudjuk, hogy miben kell javulnunk. Az utolsó 10, 11 körben voltak problémáink a főfutamon, de megvédtem a pozíciómat és jó köridőket mentem. Nem fogjuk megismételni a hibákat. Ez egy teljesen más pálya. Még mindig túlságosan úgy motorozom, mintha ez egy Honda motor lenne. Javítanom kell néhány dolgot a vezetési stílusomon, de mire Európába érünk, már minden rendben lesz.”