2024. április 27. 05:47
KezdőlapMotoGPJoan Mir számára nem lesz ugyanolyan a hétvége Marc Márquez nélkül

Joan Mir számára nem lesz ugyanolyan a hétvége Marc Márquez nélkül

A 2020-as MotoGP-bajnok Joan Mir továbbra is azon van, hogy alkalmazkodjon új motorjához, és sajnálja, hogy a hétvégi futamon Marc Márquez nem lesz a segítségére ebben.

Bár a páros között fagyos a viszony, a nyolcszoros világbajnok mellett motorozni értékesnek tapasztalatnak bizonyult Joan Mir számára. Mivel azonban Marc Márquez a mostani hétvégén sérülés miatt kihagyja, így csapattársa egyedül képviseli majd a csapatot.

Marc Márquez csapatfőnöke elmondta, mi lehetett az oka a vasárnapi balesetnek

Márquez kézsérülést szenvedett, sikeres műtéten esett át, miután múlt vasárnap a hármas kanyar féktávjánál elvesztette az irányítást motorja felett, először Jorge Martín lábának ütközött, majd teljes sebességgel Oliveirának csapódott. A spanyol klasszis és a hazai versenyző kiírták magukat a futamból, Mir pedig mindössze a 11. helyen zárt.

A hétvége előtt a fiatal spanyol így nyilatkozott: „Mozgalmas évkezdet, hiszen máris egyenesen a következő futam felé vesszük az irányt! Számunkra, akik még mindig a tanulási szakaszban vagyunk, ez pozitívum, mert több időt tudunk a motoron tölteni, és azonnal kipróbálhatunk néhány új ötletet. Portugáliában vegyes hétvégénk volt, így remélem, hogy most minden simán megy majd. A cél az, hogy javítsuk a sebességünket mindkét versenyen. Tavaly jó eredményt értem el Termasban, így kíváncsian várom, hogy idén mire leszünk képesek. Szeretnék továbbá sok sikert kívánni Marcnak a felépüléséhez, mindig jobb mellette motorozni a pályán, megnyugvással tölt el, ha ott van a garázsban.”