back to top
2024. július 27. 06:32
KezdőlapMotoGPA világbajnok határozott céllal érkezik Argentínába

A világbajnok határozott céllal érkezik Argentínába

Pecco Bagnaia szeretné folytatni győzelmi sorozatát Termasban, és megszerezni a Ducati első győzelmét ezen a pályán. Az olasz ezenkívül egyértelműen állást foglalt Marc Márquez ügyében.

Pecco Bagnaia történelmet írt a Tissot Sprint első győzteseként a MotoGP szezonnyitóján, Portimãóban. A vasárnapi futamgyőzelemmel a 2022-es világbajnok tovább növelte pontelőnyét, és 37 ponttal áll a tabella élén a szezon második fordulója előtt.

Az „Autódromo Termas de Río Hondo” azonban eddig sem volt a Ducati csapat kedvenc pályája, hiszen a bolognai gyár még nem tudott itt győzelmet aratni.

„Nagyon izgatottan várom a hétvégét. Tavaly csak vasárnap voltunk itt gyorsak. A Ducati még sosem nyert itt, mindig hiányzott valami. Idén megnézhetjük, hogy elég nagy-e a potenciálunk ahhoz, hogy itt nyerjünk” ─ ujjongott Bagnaia a csütörtöki sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy 2022-ben a 13. rajtkockával kellett beérnie, és végül az ötödik helyig jutott a versenyen.

Bár a lehető legjobban kezdte a 2023-as szezont, a 26 éves versenyző tudja, hogy az Argentin Nagydíj nem lesz egyszerű számukra:

„Ez egy más hétvége lesz, mint Portugália. Itt nem teszteltünk, és az időjárás előrejelzés péntekre esőt jósol. Illetve amikor szerdán bejártam a pályát, láttam, hogy nagyon piszkos, szóval mindenre fel kell készülnünk.”

A Repsol Honda csapat fellebbezést nyújtott be Marc Márquez büntetésének ügyében

Emellett az olasz nyilatkozott a Marc Márquez-ügyről is, amely mostanra egészen a FIM Fellebbviteli Bíróságáig eljutott.

„Több tisztánlátásra van szükségünk a biztonság és a büntetések terén. Nehéz megérteni, hogy a FIM stewardjai hogyan kezelik a büntetéseket. Marc esetében nem értem, hogyan történhetnek ilyen hibák. Tavaly Misanóban három hellyel hátrébb soroltak a rajtrácson, mert az első edzésen lassan mentem. A kvalifikáción négy másik versenyző is tönkretette a leggyorsabb körömet, és nem kaptak érte büntetést. Világosabb szabályokra van szükségünk a büntetésekkel kapcsolatban.”