2024. április 19. 10:47
KezdőlapMotoGPMarc Márquez hiányában egyik márkatársára hárul egy fontos feladat

Marc Márquez hiányában egyik márkatársára hárul egy fontos feladat

Mivel a gyári csapat, Marc Márquez megsérült, az LCR Honda újonca, Álex Rins tesztelheti az új vázat az Argentin Nagydíjon. A spanyol elmondta, hogy min fog még dolgozni Termasban.

Álex Rins profitálhat Marc Márquez sérüléséből a leginkább az argentin hétvégén.

„Mivel Marc nincs itt, kipróbálhatom a vázát” magyarázta Rins csütörtökön. 

„Nincs sok időnk tesztelni, és az időjárás-előrejelzés sem tűnik túl kedvezőnek. A terv az, hogy az egyik motort úgy készítjük fel, mint Portimãóban, a másikat pedig az új vázzal. Aztán átszállok majd egyikről a másikra, hogy érezzem a különbségeket. Mivel a péntek az egyetlen nap, amikor egyenesen a Q2-be juthatunk, nagyon stresszes lesz.”

Joan Mir számára nem lesz ugyanolyan a hétvége Marc Márquez nélkül

Rins 2022-ben a szezon utolsó három futamából kettőt megnyert a Suzukival. Az LCR Hondánál való debütálása viszont nehezebb volt. Miután Portimãóban a kvalifikáción nem jutott tovább a 16. helynél, a szombati sprintben csak a 13. pozícióig jutott, míg a vasárnapi futamon is csak a tizedik helyen végzett.

„Nincs elég tapadásunk a kanyarok kijáratánál ahhoz, hogy a sebességet átvigyük az egyenesbe. Emiatt túl lassúak vagyunk, és a kanyarokban kell behoznunk az összes időt, ami pedig több kockázatot is jelent. Meg kell küzdenünk ezzel a problémával. Ettől eltekintve nagyon várom a hétvégét, mert a Honda a múltban mindig is elég jól szerepelt itt. Én is ünnepeltem már itt néhány szép sikert, de persze minden évben más a helyzet, szóval nyugodtnak kell maradnunk.”