2024. április 26. 07:06
KezdőlapMotoGPA világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

A világbajnok óriási hibája után új győztese lett a MotoGP-nek az ítéletidőben

Hihetetlen rajt-cél győzelmet aratott Valentino Rossi tanítványa Argentínában. Pecco Bagnaia óriási hibát követett el.

Igazi ítéletidőben vágott neki a MotoGP mezőnye az argentin főfutamnak. Rengeteg víz volt a pályán, a látási viszonyok pedig meglehetősen korlátozottak.

Álex Márquez remekül kapta el a rajtot, de Marco Bezzecchi fordult elsőként, és azonnal némi előnyt kezdett kiépíteni. A tegnapi sprintfutam győztese, Brad Binder már az első körben bukott.

Bezzecchi több mint egy másodperc előnyt épített ki az élen Álex Márquezzel szemben, a harmadik helyen pedig Pecco Bagnaia érkezett.

A mezőny végén óriási csata alakult ki Fabio Quartararo, Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Augusto Fernández, valamint Luca Marini között.

A nyolcadik helyért Jack Miller és Jorge Martín küzdött. 15 körrel a leintés előtt számos előzést mutattak be egymás ellen, végül a spanyolnak jött ki jobban a lépés.

Bezzecchi előnye négy másodpercre duzzadt az élen, mögötte Pecco Bagnaia utolérte Álex Márquezt. Az olasz versenyző az első adandó alkalommal bevágott márkatársa mellé, de a spanyol gyorsan vissza tudta venni a pozíciót. Bagnaia azonban nem adta fel, tapadt folyamatosan Márquezre, és végül megszerezte a második helyet.

Morbidelli kezdett el fokozatosan felzárkózni Álex Márquezre. Eközben a 13-as kanyarban Bagnaia kicsúszott. Sikerült ugyan visszaállnia, de mindössze a 16. helyen haladt.

Fabio Quartararónak sikerült átverekednie magát Álex Rinsen, így a hetedik helyet szerezte meg a francia versenyző. Rins plexije teljesen bepárásodott, nehezen tudott megbirkózni a fennálló körülményekkel.

Johann Zarco egyre inkább megközelítette a harmadik helyen haladó Morbidellit, eközben Miller sokkal jobb köridőket motorozott, mint az őt megelőző Martín. Marini feljött a nyolcadik helyre, megelőzte Rinst.

Morbidelli hibájának köszönhetően, Zarco fellépett a harmadik helyre, és célba vette Álex Márquezt. Alig pár kanyarral később, már kevesebb mint egy másodperc volt a hátránya a spanyollal szemben. Végül a franciának sikerült megszereznie a második pozíciót.

Marco Bezzecchi pályafutása első királykategóriás győzelmét aratta Johann Zarco és Álex Márquez előtt.

A futam végeredménye: