2024. április 26. 06:22
KezdőlapMotoGPAyrton Senna legendás autójából merítene erőt a Yamaha sztárja a rossz szezonrajt...

Ayrton Senna legendás autójából merítene erőt a Yamaha sztárja a rossz szezonrajt után (képek)

Fabio Quartararo a nem túl sikeres Argentin Nagydíj után ellátogatott egy barcelonai kiállításra azzal a céllal, hogy beüljön abba a McLaren MP4/6-os versenyautóba, amellyel Ayrton Senna 1991-ben megnyerte pályafutása harmadik és egyben utolsó világbajnoki címét.

„Valódi művészet egy különleges helyen”─ ezzel a sorral egészítette ki Fabio Quartararo azokat a fotókat, melyeket a Forma-1 történetének és Ayrton Senna karrierjének egyik legemblematikusabb autója mellett készített. A néhai brazil pilóta 7 futamot nyert és 8 pole pozíciót szerzett a francia versenyző által megcsodált négykerekűvel, valamint hozzájárult ahhoz, hogy csapattársával és barátjával, Gerhard Bergerrel együtt megnyerje a konstruktőri bajnoki címet is.

Quartararo jelenleg nehéz helyzetben van, ugyanis a világbajnokság első két fordulóján, Portugáliában és Argentínában nem brillírozott: a portugál futamon a nyolcadik helyen végzett, hét nappal később pedig Termas de Rio Hondóban alig teljesített jobban. A francia jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán. Senna 1991-es sikere és világbajnok versenyautója talán még nagyobb motivációul szolgál a nizzai versenyzőnek.