2024. április 25. 16:46
KezdőlapMotoGPA MotoGP-legenda szerint a mai Ducatival még Marc Márquezt is megszorongatta volna

A MotoGP-legenda szerint a mai Ducatival még Marc Márquezt is megszorongatta volna

Jorge Lorenzo a napokban szabadjára engedte a fantáziáját, és elképzelte magát a mai Ducatin. Még Marc Márquezzel is felvehette volna a versenyt, ezzel a motorral.

A visszavonult Jorge Lorenzo karrierjében akkor következett be a mélyrepülés, amikor 2017-ben elhagyta a Yamahát. Két szezont töltött a Ducatinál, ahol ugyan voltak kiugró eredményei, ám végül távozott a csapattól, és Marc Márquez mellett kötött ki a Repsol Hondánál. Egy év sikertelenség, és számos sérülés után végül a mallorcai versenyző a visszavonulás mellett döntött.

„Talán még mindig aktív versenyző lennék, ha a Ducatinál maradok. A motor akkor is erős volt, de a kanyarokban voltak hiányosságok, amit később sikerült orvosolni, így 2018-tól győztes géppé vált. Képzeljétek el, a mostani motorral mire lettem volna képes! Gigi Dall’Ignával nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, talán még Marc Márquezzel is lett volna pár emlékezetes csatánk. A legtöbb pályán még mindig ő az, akinek a tarsolyában ott lapul az a pár tized, de ha egy olyan motorral kell versenyezni, ami egy másodperccel lassabb, mint a többieké, akkor lehetetlen nyerni. Ebben a sportágban a versenyző többet számít, mint a Forma-1-ben, de van az a pont, amikor már te is kevés vagy”foglalta össze a MotoGP-legenda.

A korábbi csapatfőnök szerint Iannone távozása és Lorenzo érkezése volt Dovizioso sikerreceptje

Lorenzónak ugyan nem jött össze, de Andrea Dovizioso két egymást követő évben is második lett a királykategória összesített tabelláján. Végül tavaly Pecco Bagnaiának sikerült megtörnie a jeget, és 15 év után újra a világbajnoki címig vezette a Ducatit.