2024. április 23. 18:24
KezdőlapMotoGPSúlyos hibája nagyon megviseli a MotoGP címvédőjét

Súlyos hibája nagyon megviseli a MotoGP címvédőjét

Davide Tardozzi szerint Francesco Bagnaia „súlyos” hibát követett el az argentin futamon, de „nem feszíthetik keresztre érte”.

A sprintfutamon nyújtott meglehetősen visszafogott teljesítménye után a MotoGP regnáló bajnoka keményen küzdött a Gresini versenyzőjével, Álex Márquezzel a vasárnapi főfutamon, ám végül kicsúszott. A tavalyi szezon szenzációs befejezése után, párosulva a nagyon erős előszezonnal és a szezonnyitón aratott két győzelmével, úgy tűnt, hogy képes kiküszöbölni a hibákat, ám a 13-as kanyar közbeszólt.

„Hallottam, amit Bagnaia mondott, amint visszaért a bokszba ─ mondta a Ducati csapatfőnöke, Davide Tardozzi a Motosprint.com-nak.

Óriási dráma, a második helyről esett el a MotoGP címvédője (videó)

„Súlyos hibát követett el. Még 19 futam van hátra, de úgy gondolom, hogy már Austinban lehetősége nyílik arra, hogy jóvátegye azt. Szerintem a határon volt abban a kanyarban, Bezzecchi előnye több mint 5 másodperc volt, és nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy utolérheti őt. Talán kissé nyomás alatt volt, mert Márquez csak hat tizeddel haladt mögötte.”

„Úgy gondolom, hogy Pecco tanult a tavalyi év első felében elkövetett hibáiból. Ugyan ismét becsúszott egy, de részletesen kielemezte az esetet mérnökeivel. Különösen megviseli ez a bukás, mert tisztában volt vele, hogy nem szabadna pontokat veszítenie. A szezon első felében arra kell koncentrálnia, hogy minél eredményesebb legyen, ráér kockáztatni később is. Sajnos hibázott, de nem feszíthetjük keresztre, támogatnunk és segítenünk kell őt.”