2023. június 03. 22:33
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője elárulta, mi fejlődésének kulcsa

Rossi versenyzője elárulta, mi fejlődésének kulcsa

- Hirdetés -

Marco Bezzecchi sporttörténelmet írt, amikor Aregntínában megszerezte első futamgyőzelmét, azonban a fital olasz pilóta nem bízza el magát, továbbra is két lábbal áll a földön.

Marco Bezzecchi a tavalyi szezonban elnyerte az év újonca címet. Az idei évad álomszerűen kezdődött számára, hiszen megszerezte első MotoGP-győzelmét és 2 futam után vezeti a tabellát. Az olasz versenyző helyén kezeli a dolgokat, tudja, hogy még nagyon sok van hátra az idényből. A VR46-os versenyzőt megkérdezték arról, hogy kacérkodik-e a világbajnoki cím gondolatával.

„Nem!” – válaszolta. „Szerintem még egy kicsit túl korai lenne. Ez még csak a második hétvége, és most megyünk Austinba, ami általában nagyon nehéz, és ahol Marc [Márquez] verhetetlen. Úgy gondolom, hogy még túl korai, és egyelőre szeretném élvezni ezt a győzelmet, és megpróbálok minden alkalommal fejlődni, tanulni. Majd meglátjuk néhány hónap múlva.”

- Hirdetés -

Nem ez volt az első alkalom, hogy nehezebb körülmények között élre állt egy futamon, azonban korábban Buriramban végül nem tudott pontot szerezni. Bezzecchi látja, hogy hatalmas fejlődést értek el a tavalyi évhez képest, azt is elmondta, miben lát előrelépést. „Először is egy kicsit jobban ismerem a motort, és ez sokat segít. Ahogy Álex [Márquez] mondta, a Ducati erős, de a motor legerősebb részét kell használni, ami egyben a legnehezebb is. Oké, gyors az egyenesekben, de aztán jön a sok-sok kanyar a pályán. Szerintem a fékezés és a kanyarbejárat az a rész, ahol a legnagyobb különbséget tudod elérni, és általában Pecco az, aki ebből a legtöbbet hozza ki. De a tapadás terén is fejlődtünk, Johann [Zarco] nagyon jól csinálja, nagyon jól kezeli a motort. A fékezésben és a kanyarbejáratoknál tettem egy kis lépést a száraz és nedves aszfalton is.”

- Hirdetés -