back to top
2024. július 27. 01:36
KezdőlapMotoGPRossi versenyzője elárulta, mi fejlődésének kulcsa

Rossi versenyzője elárulta, mi fejlődésének kulcsa

Marco Bezzecchi sporttörténelmet írt, amikor Aregntínában megszerezte első futamgyőzelmét, azonban a fital olasz pilóta nem bízza el magát, továbbra is két lábbal áll a földön.

Marco Bezzecchi a tavalyi szezonban elnyerte az év újonca címet. Az idei évad álomszerűen kezdődött számára, hiszen megszerezte első MotoGP-győzelmét és 2 futam után vezeti a tabellát. Az olasz versenyző helyén kezeli a dolgokat, tudja, hogy még nagyon sok van hátra az idényből. A VR46-os versenyzőt megkérdezték arról, hogy kacérkodik-e a világbajnoki cím gondolatával.

„Nem!” – válaszolta. „Szerintem még egy kicsit túl korai lenne. Ez még csak a második hétvége, és most megyünk Austinba, ami általában nagyon nehéz, és ahol Marc [Márquez] verhetetlen. Úgy gondolom, hogy még túl korai, és egyelőre szeretném élvezni ezt a győzelmet, és megpróbálok minden alkalommal fejlődni, tanulni. Majd meglátjuk néhány hónap múlva.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy nehezebb körülmények között élre állt egy futamon, azonban korábban Buriramban végül nem tudott pontot szerezni. Bezzecchi látja, hogy hatalmas fejlődést értek el a tavalyi évhez képest, azt is elmondta, miben lát előrelépést. „Először is egy kicsit jobban ismerem a motort, és ez sokat segít. Ahogy Álex [Márquez] mondta, a Ducati erős, de a motor legerősebb részét kell használni, ami egyben a legnehezebb is. Oké, gyors az egyenesekben, de aztán jön a sok-sok kanyar a pályán. Szerintem a fékezés és a kanyarbejárat az a rész, ahol a legnagyobb különbséget tudod elérni, és általában Pecco az, aki ebből a legtöbbet hozza ki. De a tapadás terén is fejlődtünk, Johann [Zarco] nagyon jól csinálja, nagyon jól kezeli a motort. A fékezésben és a kanyarbejáratoknál tettem egy kis lépést a száraz és nedves aszfalton is.”