2023. június 03. 12:20
KezdőlapMotoGPLorenzo elmondta, mi Marc Márquez különleges tulajdonsága, aminek azonban árnyoldala is van

Lorenzo elmondta, mi Marc Márquez különleges tulajdonsága, aminek azonban árnyoldala is van

- Hirdetés -

Marc Márquez korántsem mondhatja el magáról, hogy egyszerű helyzetben lenne. A 2023-as szezon kezdete nem kizárólag portimãói hibája miatt nehézkes, a Honda teljesítménye sem teszi egyszerűbbé az évad indulását.

Azokkal a problémákkal, amelyekkel Marc Márquez most szembesül, számos HRC-versenyző találkozott már korábban. Az egyik ilyen eset Jorge Lorenzo nevéhez fűződik. A spanyol pilóta többször elismerte, hogy az RC213V egy kezelhetetlen motor volt számára, amelynek nyergében felt a bukástól és a sérüléstől, így végül visszavonult az aktív versenyzéstől.

A Cadena SER-nek adott interjúban Lorenzo beszélt arról a helyzetről, amiben a nyolcszoros világbajnok van most. „Marcnak megvan az a DNS-e, amit mindannyian csodálunk, például az a pole pozíció, amit Portimãóban szerzett, és amire senki sem számított azzal a motorral, ami rosszabb a többinél. Mindannyiunkat lenyűgözött azzal, amit szombaton csinált.” mondta Lorenzo.

Bombameglepetés az időmérőn: Marc Márquez körrekorddal szerezte meg az év első pole-ját

- Hirdetés -

„Azonban ennek a DNS-nek megvan a maga árnyoldala is.” – folytatta szavait. „Ez arra készteti, hogy megtanulja, hogyan kell fogát összeszorítva menni, és minden körülmény között mindent beleadni, még akkor is, ha nem elég jó a motorja. Amikor nem a kedvenc pályáján van, akkor is mindig a legjobbat akarja kihozni magából, és győzni akar. Ennek a következménye, hogy több kockázatot vállal, mint a többiek. Néha, amikor magában bukik, az a saját fizikuma ellen irányul. Másrészt, amikor más versenyzők is veszélyben vannak, a versenyigazgatóságon múlik, hogy cselekedjen és megvédje azt a versenyzőt, akit meg kell védenie” – véli Lorenzo.

A korábbi HRC-pilóta tudja, hogy Márquez nem fog már számottevően változtatni saját motorozási stílusán. „Marc már 30 éves, nem lehet radikálisan megváltoztatni a vezetési stílusát és a mentalitását, csiszolni lehet bizonyos dolgokon, aztán Marcon múlik, hogy a pályafutása végéig folytatni akarja-e a kockázatvállalást, vagy változtatni akar a vezetési stílusán, és ez kevesebb győzelemhez, de kevesebb bukáshoz és több ponthoz vezet majd. Jelenleg Marcnak nehéz dolga van, mert hosszú ideje most a legrosszabb a Hondája, de továbbra is meg akarja mutatni, hogy még egy ilyen gyengébb motorral is győzni tud.” – zárta szavait Lorenzo.

- Hirdetés -