2024. április 19. 12:46
KezdőlapMotoGPKészíti elő a helyet a Yamaha 2021 világbajnokának?

Készíti elő a helyet a Yamaha 2021 világbajnokának?

Toprak Razgatlıoğlu hétfőn és kedden ismét a Yamaha M1-es nyergébe pattan, hogy részt vegyen a jerezi MotoGP-teszten.

Április 10-én és 11-én egy kétnapos gyakorlást rendeznek Jerezben a MotoGP tesztpilótái számára, ahol jelen lesz a Superbike-világbajnokság 2021-es világbajnoka, Toprak Razgatlıoğlu is. A török versenyző néhány héttel ezelőtt újra beszélt arról, hogy jövőre szívesen kipróbálná magát a királykategóriában, azonban nem minden áron. Célja ugyanis az, hogy gyári csapattal kerüljön fel a legrangosabb sorozatba. A Yamaha pilótájaként nyilvánvalóan a japán márka motorjával van a legnagyobb esélye bekerülni a MotoGP mezőnyébe, azonban erre csak abban az esetben van lehetősége a hangvillásokkal, ha Franco Morbidellivel nem hosszabbítanak szerződést.

Nagy váltásra is készen áll a világbajnok-versenyző?

A török világbajnok a jövő hét folyamán részt fog venni a kétnapos tesztelésen a Yamaha M1-es motorján. Ez lesz a második alkalom, hogy a királykategóriás versenygépet kipróbálhatja, első alkalommal 2022. nyarán gurult az aszfaltcsíkra Aragónban az M1-essel.  „Alig várom, hogy Jerezben tesztelhessem az YZR-M1 MotoGP motort. Nagyon szeretem ezt a pályát. A legutóbbi, aragóniai MotoGP-tesztemet nem segítette a változékony időjárás. Jerezre azonban már sokkal jobbnak tűnnek a körülmények, így biztosan több időt tudok az pályán tölteni az M1-essel. Ez lehetőséget ad arra, hogy jobban megértsem, milyen követelményeket támaszt egy MotoGP-motor a versenyzővel szemben. Köszönöm a Yamahának ezt a lehetőséget.”

Lin Jarvis is nagyon örül annak, hogy a török pilóta ismét lehetőséget kap a MotoGP-versenygép tesztelésére. A Yamaha-vezér már a tavalyi esztendőben is kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a Superbike-versenyző lehetőséget kap kipróbálni a prototípus-gépet. Akkor azt is elmondta, hogy amennyiben Razgatlıoğlu szeretne a MotoGP-be igazolni, azt mielőbb meg kell lépnie, hiszen idén már 27 éves lesz a pilóta. „Mindenekelőtt szeretném megemlíteni, hogy nagy örömömre szolgál, hogy Topraknak újabb tesztelési lehetőséget adhatunk az YZR-M1-el. Nem tudtam ott lenni az aragóniai tesztjén, de ezúttal Jerezben meg fogom nézni őt, mielőtt Texasba repülnék. Toprak egy kivételesen tehetséges motorversenyző. Nagyon kíváncsi vagyok a sebességére a gyári MotoGP-motorunkon. Jerezben a tesztpilótánk, Cal Crutchlow mellett fog pályára gurulni, aki a 2023-as YZR-M1 folyamatban lévő fejlesztését fogja tesztelni.” – mondta Jarvis.